Izvor: Politika arhiva vesti 26.03.2016

Đoković lako do trećeg kola i privremenog pomirenja s novinarima

Politika 26.03.2016
Posle zabave za publiku u Majamiju i pobede od 6:3, 6:3, pohvale mladom Britancu Kajlu Edmundu. – Sledeći rival Portugalac Žoao Soza. – I Vavrinka eliminisan. Dvostrukom pobedom je počeo pohod Novaka Đokovića na šestu titulu u Majamiju. Na… »

Preminuo glumac Marinko Madžgalj

Politika 26.03.2016
Pozorišni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj preminuo je danas u Beogradu posle teške bolesti, u 37. godini, saopštilo je pozorište Atelje 212. Minut ćutanja za Marinka Madžgalja u Ateljeu 212 Ansambl Ateljea 212 i svi zaposleni… »

Presuda Karadžiću ne sme da se upotrebi protiv srpskog naroda

Politika 26.03.2016
Vlada Srbije smatra da je politika pravde kažnjavanja pripadnika samo jednog naroda za zločine koje su činili svi u stvari selektivna. Vlada Srbije neće dozvoliti da se presuda Radovanu Karadžiću upotrebi protiv srpskog naroda, poruka je sa sednice… »

Ubistvo radnika obezbeđenja nuklearne elektrane u Belgiji nije povezano sa terorizmom

Politika 26.03.2016
BRISEL – Tužilaštvo u belgijskom gradu Šarloa odbacilo je mogućnost da postoji trag terorizma u slučaju ubistva radnika obezbeđenja iz nuklearne centrale Tijanž, navodi TASS na čiji zahtev je tužilaštvo uputilo odgovor. Tužilaštvo je za… »

Florans Artman u izolaciji i pod stalnim nadzorom

Politika 26.03.2016
HAG – Bivša portparolka Haškog tribunala Florans Artman, koja je u četvrtak uhapšena u Hagu uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću, nalazi se u izolaciji i pod stalnim nadzorom u pritvorskoj jedinici UN. Ona je na Fejsbuku koji je postavljen u… »

Moskva: U 40 udara na Palmiru ubijeno 100 džihadista

Politika 26.03.2016
MOSKVA - Ruske vazdušne snage izvele su za 24 časa 40 udara na mete u okolini Palmire u sirijskoj provinciji Homs, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. „Udari su izvedeni na 158 objekata terorista što je rezultiralo uništenjem 100 džihadista… »

MUP dobio deset borbenih vozila i čamaca

Politika 26.03.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo je danas deset borbenih vozila i čamaca specijalne namene, a primopredaji je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer je čestitao našoj namenskoj industriji i preduzeću Jugoimport SDPR… »

U Talin po pobedu i vraćanje vere u reprezentaciju

Politika 26.03.2016
Zoran Tošić nerado se seća meča sa Estonijom, kada je u kvalifikacijama upravo za Poljsku, promašio pobedu našeg fudbalskog tima. Od našeg izveštača Poznanj – Sunce je ipak ogrejalo naše fudbalere. Posle četiri tmurna i kišovita dana, u… »

Grčka počela evakuaciju kampa u Idomeniju, priliv izbeglica usporen

Politika 26.03.2016
ATINA – Grčka je počela da evakuiše migrante iz kampa u Idomeniju na granici sa Makedonijom, dok je priliv izbeglica na grčka ostrva u Egejskom moru usporen, saopštili su danas zvaničnici. Danas je 78 novih izbeglica ušlo u Grčku, što je više… »

Bečki „Standard": Srebrenica nije bila genocid

Politika 26.03.2016
Brutalni osvetnički akt ne spada u tu kategoriju zločina, navodi novinar Erih Fraj. Beč - Srebrenica je bila zločin protiv čovečnosti, ali ne i genocid, tvrdi bečki dnevnik „Standard” povodom presude izrečene nekadašnjem predsedniku RS… »