Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 26.03.2016

Počinje letnje računanje vremena

RT Kragujevac 26.03.2016
Letnje računanje vremena počeće u noći između subote i nedelje, kada časovnike u 2.00 treba pomeriti na 3.00. Letnje računanje vremena u Evropi trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru. U Srbiji je letnje računanje vremena uvedeno 27. marta 1983… »

Otvoren renoviran Centar "Male Pčelice"

RT Kragujevac 26.03.2016
U Zavodu za smeštaj odraslih ''Male Pčelice'' u Kragujevcu danas je otvoren savremeni Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Investiciju vrednu 5 miliona dinara, ova ustanova socijalne zaštite finansirala je sopstvenim sredstvima. Centar za… »

Sanacija ulica u Kragujevcu

RT Kragujevac 26.03.2016
U okviru redovnog održavanja gradskih ulica i seoskih puteva, ekipe Javno-komunalnog preduzeća ''Čistoća'', nasipanjem kamenog materijala završile su juče radove u ulici Dušana Đorđevića, u naselju Petrovac. Ulica Baje Sekulića u Vinogradima… »

"Borba za budućnost Srbije neće biti laka"

RT Kragujevac 26.03.2016
Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je danas, na konvenciji te stranke u Leskovcu, da predstoji borba za budućnost Srbije i da ona neće biti laka. Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja poštenih i dobrih… »

Na korak od Evropskog prvenstva

RT Kragujevac 26.03.2016
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se u julu održati u Nemačkoj. “Orlići” su u Gornjem Milanovcu savladali Crnu Goru 4:1. Srbija sada ima četiri boda, a… »

Dobrodošlica budućim prvacima

RT Kragujevac 26.03.2016
Osnovna škola ''Stanislav Sremčević'' otvorila je svoja vrata budućim prvacima. Organizovana je manifestacija pod nazivom ''Otvorena vrata'', predviđena za upoznavanje predškolaca sa školom, učiteljima i budućim drugarima. ''Stanislav… »

Skup jutjubera u Kragujevcu

RT Kragujevac 26.03.2016
U Kragujevcu je danas održan skup jutjubera iz svih krajeva Srbije. Više od 200 mladića i devojaka iz Kikinde, Niša, Užica, Negotina i drugih gradova, okupilo se u Kneževom arsenalu, u cilju druženja i razmene iskustava i ideja. Skupu su… »

Dan otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu

RT Kragujevac 26.03.2016
Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu danas je organizovan "Dan otvorenih vrata". Reč o tradicionalnoj manifestaciji, namenjenoj srednjoškolcima, koju ova visokoškolska ustanova organizuje godinama, u susret junskom upisnom roku. U periodu… »

Otvorena poslanička kancelarija u Kragujevcu

RT Kragujevac 26.03.2016
Kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika i građana otvorena je danas u Kragujevcu. Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Radomir Nikolić, narodni poslanici iz Kragujevca i načelnici gradskih uprava. Ova kancelarija je zamišljena kao mesto… »

PS: Briga o najugroženijima

RT Kragujevac 26.03.2016
Glavni adut u predizbornoj kampanji Pokreta socijalista na lokalnom nivou biće rezultati ostvareni u prethodnom periodu, poručio je danas u Kragujevcu lider ove stranke Aleksandar Vulin. Okosnica programa Pokreta socijalista, prema njegovim rečima, kao… »