Izvor: RTS arhiva vesti 26.03.2016

Preminuo Marinko Madžgalj

RTS 26.03.2016
Pozorišni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj preminuo je danas u Beogradu posle teške bolesti, u 38. godini, saopštilo je pozorište Atelje 212. Komemoracija će biti održana 29. marta u 11 časova na velikoj sceni "Mira Trailović"… »

Vučić: Ne razlikujemo zločin i zločince po imenu i prezimenu

RTS 26.03.2016
Premijer Aleksandar Vučić poručio je da on vodi vladu koja ne razlikuje zločin i zločince po imenu i prezimenu, već samo po tome da li je neko zločin počinio. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da u reagovanjima na presudu Radovanu… »

Belgijsko tužilaštvo: Ubistvo čuvara nuklearne elektrane nema veze sa terorizmom

RTS 26.03.2016
Član obezbeđenja belgijske nuklearne centrale "Tianž" ubijen je u gradu Šarlroa u četvrtak, javili su danas mediji. Tužilaštvo u tom gradu odbacilo mogućnost da u tom ubistvu postoji trag terorizma, navodi "Tas" na čiji zahtev je tužilaštvo… »

Haška, zatvorska, pravda i za Florens Artman

RTS 26.03.2016
Nakon prebacivanja u Pritvorsku jedinicu UN u Sheveningenu bivšoj portparolki Haškog tužilaštva, osuđenoj pre sedam godina na globu od 7.000 evra, određen je režim izolacije i neprekidnog nadzora. Njen advokat smatra to "nepotrebnim, ničim… »

Brisel, trojica napadača optužena za terorizam

RTS 26.03.2016
Belgijsko tužilaštvo saopštilo je da je podnelo optužnice za terorizam protiv trojice napača koji su umešani u napade u Briselu. Federalno tužilaštvo je navelo da je protiv Fejsala Šefua, trećeg osumnjičenog koji je učestvovao u napadima… »

Sirijska vojska zauzela grad koji je "kapija Palmire"

RTS 26.03.2016
Sirijske oružane snage proširile su kontrolu severno od istorijskog grada Palmire i zauzele obližnji grad koji su do sada držali džihadisti Islamske države, objavila je sirijska državna televizija, a preneo AFP. Ruske vazdušne snage za 24 časa… »

Uskoro bespilotni helikopteri domaće proizvodnje

RTS 26.03.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo je deset borbenih vozila i čamaca specijalne namene, a primopredaji je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Premijer je čestitao namenskoj industriji i preduzeću Jugoimport SDPR koji je… »

Novi snimak Pjongjanga – napad na Vašington

RTS 26.03.2016
U četvorominutnom snimku pod nazivom "Poslednja šansa" Pjongjang prikazuje lansiranje nuklearane rakete sa podmornice ka Vašingtonu, a na kraju snimka se vidi američka zastava u plamenu, preneo je AFP. Snimak prikazuje istoriju američko-korejskih… »

Turska policija upozorila na moguće napade na Uskrs

RTS 26.03.2016
Policija je upozorila na moguće napade na crkve koje obeležavaju Uskrs, kao i na sinagoge, javila je agencija "Anadolija". U upozorenju se dodaje da bi na meti Islamske države mogli da se nađu i konzulati i ambasade, posebno u Ankari, kao i… »

Grčka evakuiše kamp u Idomeniju

RTS 26.03.2016
Desetak autobusa čeka da se u njih ukrcaju migranti iz kampa Idomeni koji ne žele da odu sa zatvorene granice. Grčka je počela da evakuiše migrante iz kampa u Idomeniju na granici sa Makedonijom, dok je priliv izbeglica na grčka ostrva u Egejskom… »