Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 26.03.2016

Obradović: Referendum za budućnost Srbije

RTV 26.03.2016
ČAČAK - Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je večeras na tribini u Čačku da su predstojeći republički i lokalni izbori veliki referendum za budućnost Srbije i Čačka, od koga zavisi da li će i dalje ostati ista vlast koja je, kako je… »

Istraživanje: Žene religioznije od muškaraca

RTV 26.03.2016
NJUJORK - Žene su po pravilu religioznije od muškaraca, posebno kod hrišćana, pokazuje najnovije istraživanje koje je sproveo "Pju Riserč Centar". Iako muškarci dominiraju kada je reč o osnivačima religija (Abraham, Mojsije, Isus, Muhamed, Buda)… »

Odvojenim plaćanjem do overe zdravstvenih knjižica

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Odvojenim plaćanjem zdravstvenog osiguranja poljoprivrednicima je omogućena overa knjižica, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Republički fond za zdravstveno osiguranje će overavati knjižice na tri… »

Ljubomir Živkov: Zrenjanin

RTV 26.03.2016
FARKAŽDIN - Kao što je moja porodica u svega tri pokolenja projurila kroz lovačku privredu (deda), kroz zemljoradnju (otac), sve do uslužne delatnosti (koja pripade meni), tako se moj lični dijalektički razvoj očitavao i u prevoznim sredstvima koja… »

BG: Baletski rok spektakl "Radio i Julija" 19. aprila

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Baletska predstava "Radio&Julija", inspirisana Šekspirovim najpoznatijim delom, uz muziku popularnog britanskog benda "Radiohead" i u koreografiji priznatog Edvarda Kluga, biće izvedena 19. aprila u Sava Centru u Beogradu, najavili su… »

Šetnja protiv rehabilitacije ratnih zločinaca

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Inicijativa mladih za ljudska prava i pokret "Moja inicijativa" danas su šetnjom od centra grada do Batajnice, gde je 2011. godine pronađena masovna grobnica sa više od 700 kosovskih Albanaca, među kojima su bile i žrtve zločina u Suvoj… »

Regionalna kancelarija za saradnju mladih do početka jula

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Regionalna kancelarija za saradnju mladih biće osnovana do početka jula, kada je planirana sledeća konferencija zemalja zapadnog Balkana, najavljeno je juče na skupu "U susret programima regionalne kancelarije za saradnju mladih". Krovna… »

Inđija: Stonoteniski turnir u Kancelariji za mlade

RTV 26.03.2016
INĐIJA - U prostorijama Kancelarije za mlade opštine Inđija danas će biti organizovan još jedan stonoteniski dan - sve zainteresovane u 14 časova očekuje otvoreni trening stonog tenisa, a do 20 časova mladi će imati prilike da se takmiče na… »