Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 26.03.2016

Vučić: Pitajte Srbe i Bošnjake i ceo svet šta se promenilo u BiH?

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom presude Radovanu Karadžiću u Hagu, da je važnije govoriti o ljudskim žrtvama, patnji i pomirenju, a ne o pravno-političkim konsekvencama koje bi ta presuda mogla da donese. 197… »

MUP dobio deset borbenih vozila i čamaca

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo je danas deset borbenih vozila i čamaca specijalne namene, a primopredaji su prisustvovali i premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Premijer je čestitao… »

Pajtić: Stipendije školarcima od 1. razreda

RTV 26.03.2016
NIŠ/BEOGRAD - Lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas u Nišu da će ta stranka, ukoliko pobedi na predstojećim izborima, uvesti sistem stipendiranja talentovane dece od samog početka školovanja. 164. Pajtić je rekao da će… »

"Standard": Srebrenica - brutalni čin osvete, ali ne i genocid

RTV 26.03.2016
BEČ - Srebrenica je bila zločin protiv čovečnosti, ali ne i genocid, tvrdi bečki dnevnik "Standard" povodom presude izrečene nekadašnjem predsedniku RS Radovanu Karadžiću. 136. List naglašava da presuda Karadžiću nije nikakvo iznenađenje… »

Nikolić svim katolicima čestitao Uskrs

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i građanima Srbije koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru, uz iskrene želje da praznik provedu u miru i ljubavi. "Želim Vama i… »

Izetbegović da sagleda svoju ulogu

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je predsedavajućem Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da "bi mu bilo mnogo bolje da, umesto što stalno drži lekcije Srbiji i Srbima, da sagleda svoju ulogu i odgovornost za to… »

Četvorogodišnji plan za oporavak Vojvodine

RTV 26.03.2016
NOVI SAD - Članica Predsedništva SNS Maja Gojković poručila je danas da Vojvodina, koja je potpuno uništena nakon 16 godina vlasti DS, ne bi mogla da izdrži još jedan mandat vlade DS i istakla da pokrajina zaslužuje mnogo bolje i da SNS ima… »

Glišić i Parović: Tužba zbog obaranja liste

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Podnosioci liste "Složno za Srbiju - Narodni savez - Glišić-Parović" saopštili su da je njihov pravni tim rano jutros podneo tužbu protiv odluke Upravnog suda o obaranju njihove izborne liste. 151. Upravni sud je juče, kako se navodi u… »

Tadić i Jovanović: Zaustaviti odlazak mladih

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Jedan od najvećih izazova sa kojima se Srbija suočava jeste odlazak mladih iz zemlje, što se mora zaustaviti što pre, poručili su danas lideri SDS i LDP Boris Tadić i Čedomir Jovanović koji su razgovarali sa mladima u jednom kafeu u… »

Vučić: Nije sigurno da će SNS pobediti

RTV 26.03.2016
LESKOVAC - Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je danas, na konvenciji te stranke u Leskovcu, da predstoji borba za budućnost Srbije i da ona neće biti laka. Vučić je, u obraćanju članovima i… »