Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 26.03.2016

Ubistvo čuvara nuklearke u Belgiji (ni)je delo terorista?

RTV 26.03.2016
BRISEL - Tužilaštvo u belgijskom gradu Šarloa odbacilo je mogućnost da postoji trag terorizma u slučaju ubistva radnika obezbeđenja iz nuklearne centrale Tijanž, navodi TASS na čiji zahtev je tužilaštvo uputilo odgovor. 230. Tužilaštvo je za… »

Brisel: Trojica napadača optužena za terorizam

RTV 26.03.2016
BRISEL - Belgijsko tužilaštvo saopštilo je danas da je podnelo optužnice za terorizma protiv trojice napadača koji su umešani u napade u Briselu. 204. Federalno tužilaštvo je navelo da je protiv Fejsala Šefua, trećeg osumnjičenog koji je… »

Grčka počela evakuaciju kampa u Idomeniju

RTV 26.03.2016
ATINA - Grčka je počela da evakuiše migrante iz kampa u Idomeniju na granici sa Makedonijom, dok je priliv izbeglica na grčka ostrva u Egejskom moru usporen, saopštili su danas zvaničnici. Danas je 78 novih izbeglica ušlo u Grčku, što je više… »

Stotine hiljada Kubanaca na koncertu "Stonsa"

RTV 26.03.2016
HAVANA - Stotine hiljada Kubanaca prisustvovalo je, uz pesmu, oduševljeno klicanje i gromoglasan aplauz, prvom koncertu britanske rok grupe "Rolingstons" na Kubi, gde je rok muzika godinama bila zabranjena. Sportski kompleks "Sijudad deportiva" u… »

Kremlj: Nemoguća antiteroristička alijansa Rusije i Zapada

RTV 26.03.2016
MOSKVA - Niko se ne zavarava da je moguće formirati antiterorističku alijansu Rusije sa SAD ili sa nekom drugom zapadnom zemljom, saopštio je danas Kremlj, a prenosi Rojters, pozivajući se na RIA Novosti. Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina… »

Irak: Na stadionu 41 žrtva bombaša samoubica, 105 ranjenih

RTV 26.03.2016
BAGDAD - Irački zvaničnici danas su saopštili da je bilans žrtava u napadu bombaša samoubice Islamske države na fudbalskom stadionu u Iskanderiji povećan na 41, a 105 osoba je ranjeno. 177. Bombaški napad dogodio se tokom utakmice na malom… »

Porošenko demobilisao 45.000 vojnika

RTV 26.03.2016
KIJEV - Predsednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao je ukaz o povlačenju u rezervne snage vojnika koji su bili pozvani tokom četvrtog talasa delimične mobilizacije, saopštila je predsednikova pres služba. Želim da počnem sa prijatnom vešću za… »

Sukob Rusije i Turske privremenog karaktera

RTV 26.03.2016
MOSKVA - Sukob Rusije i Turske ima privremeni karakter, izjavila je danas zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. Prema njenim rečima, "pitanje bilateralnih odnosa Rusije i Turske" nije razmatrano tokom pregovora sa… »

Sanders pobedio Klintonovu na Aljasci

RTV 26.03.2016
ENKORIDŽ - Demokratski pretendent za predsedničkog kandidata u SAD, Berni Sanders, pobedio je danas Hilari Klinton na Aljasci. 245. Time je njegova kampanja dobila neophodni podsticaj dok on nastoji da omete Klintonovu na njenom pohodu ka predsedničkoj… »

Iran: Devet mrtvih u padu helikoptera

RTV 26.03.2016
TEHERAN - Helikopter iranske službe za vanredne situacije srušio se na jugu Irana i tom prilikom poginulo je svih devet ljudi koji su bili u njemu, javili su mediji. Portparol Crvenog polumeseca Mostafa Mortazavi rekao je da su poginuli pacijent i… »