Svet arhiva vesti 26.03.2016

Belgija: Ubistvo radnika obezbeđenja nuklearke povezano sa kriminalom

Novi magazin 26.03.2016
Tužilaštvo je za belgijsku agenciju Belga navelo da je ubistvo Didijea Prospera, kojeg su njegovo troje dece u četvrtak pronašli mrtvog u njihovom domu u Froašapelu, isključivo kriminalni slučaj koji nije povezan sa terorističkom pretnjom, preneo… »

Advokat: Hartmann u izolaciji i pod pojačanim nadzorom

Slobodna Evropa 26.03.2016
Bivša portparolka Haškog tribunala Florence Hartmann (Florans Artman), koja je uhapšena ispred suda, nalazi se u izolaciji i pod pojačanim nadzorom, izjavio je u subotu njen advokat. Hartmann su u četvrtak uhapsili čuvari Tribunala kada je ulazila u… »

Trojica napadača optužena za terorizam; Identifikovano 24 od 31 žrtve napada u Briselu

Večernje novosti 26.03.2016
Serija hapšenja radikalnih islamista u Briselu i Parizu, razbijeno nekoliko terorističkih ćelija. Devetoro uhapšeno u Belgiji, a jedna osoba u Francuskoj. OBRUČ oko terorista se steže. U Briselu je uhapšen izvesni Fejsal Šefu, za koga se sumnja da… »

Snažni udari ruske avijacije: Ubijeno više od 100 džihadista

Vesti online 26.03.2016
Ruski Centar za pomirenje neprijateljskih strana u Siriji saopštio je da je ruska avijacija je u proteklih 24 sata obavila 40 letova u oblasti Palmire, bombardovano je 158 terorističkih objekata, a više od 100 terorista je ubijeno. - U oblasti naselja… »

Pjongjang objavio snimak simulacije napada na Vašington

Slobodna Evropa 26.03.2016
Sjeverna Koreja objavila je u subotu novi propagadni video snimak u kojem simulira nuklearni napad na Vašington i upućuje prijetnje južnom susjedu da će biti "nemilosrdno napadnut" zbog klevetanja lidera Kim Džong Uma. Četvorominutni video snimak… »

Turska upozorava na moguće napade za Uskrs

Al Jazeera 26.03.2016
Policija izdala upozorenje u cijeloj zemlji da su mogući napadi ISIL-a na crkve, sinagoge, ambasade i konzulate. Turska policija upozorila je na moguće napade Islamske države Irak i Levant (ISIL) na kršćane i Jevreje tokom Uskrsa po gregorijanskom… »

Grčka: Evakuacija kampa Idomeni

Slobodna Evropa 26.03.2016
Grčka je počela evakuaciju migranata iz kampa Idomeni pošto je usporen priliv izbjeglica na ostrva u Egejskom moru, izjavili su u subotu zvaničnici. Izvori iz lokalne policije izjavili su da je osam autobusa iz Idomenija prebacilo oko 400 izbjeglica u… »

Erdogan nemačkom ambasadoru: Ovo nije vaše, ovo je Turska

RTS 26.03.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan žestoko je ukorio strane diplomate koji su prisustvovali današnjem suđenju dvojici turskih novinara optuženim za špijunažu, a kojima prete doživotne zatvorske kazne, prenosi AFP. "Šta vi mislite ko ste? Šta… »

Rolling Stonesi pred pola miliona Kubanaca

Al Jazeera 26.03.2016
Legendarna grupa Rolling Stones prvi put je održala koncert pred publikom u Havani. Legendarna grupa Rolling Stones održala je prvi put koncert pred publikom od pola miliona ljudi u Havani, koji je označio povratak rocka na Kubu, prenose agencije… »

Lažna Uzbuna U Briselu: Saobraćaj bio zatvoren zbog sumnjivog ranca

Kurir 26.03.2016
Samo četiri dana nakon višestrukih napada u Briselu, u gradskoj četvrti Ukl danas je pronađen sumnjiv ranac na ulici, zbog čega je taj deo kvarta bio zatvoren za saobraćaj, dok je služba za deminiranje ispitivala sumnjivu torbu, javljaju belgijski… »