Svet arhiva vesti 26.03.2016

Belgijsko tužilaštvo: Ubistvo čuvara nuklearne elektrane nema veze sa terorizmom

RTS 26.03.2016
Član obezbeđenja belgijske nuklearne centrale "Tianž" ubijen je u gradu Šarlroa u četvrtak, javili su danas mediji. Tužilaštvo u tom gradu odbacilo mogućnost da u tom ubistvu postoji trag terorizma, navodi "Tas" na čiji zahtev je tužilaštvo… »

Artmanovu Tretiraju Ko Teškog Kriminalca: Stavili je u izolaciju i pojačani nadzor

Kurir 26.03.2016
Bivša portparolka Haškog tribunala Florans Artman, koja je uhapšena ispred suda, nalazi se u izolaciji i pod pojačanim nadzorom, izjavio je danas njen advokat. Artman su u četvrtak uhapsili čuvari Tribunala kada je ulazila u zgradu da prisustvuje… »

Brisel: Trojica napadača optužena za terorizam

RTV 26.03.2016
BRISEL - Belgijsko tužilaštvo saopštilo je danas da je podnelo optužnice za terorizma protiv trojice napadača koji su umešani u napade u Briselu. 204. Federalno tužilaštvo je navelo da je protiv Fejsala Šefua, trećeg osumnjičenog koji je… »

STOTINU DžIHADISTA UBIJENO: U 40 udara na Palmiru Rusi onesposobili ID!

Pravda 26.03.2016
Ruske vazdušne snage izvele su za 24 časa 40 udara na mete u okolini Palmire u sirijskoj provinciji Homs, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. „Udari su izvedeni na 158 objekata terorista što je rezultiralo uništenjem 100 džihadista, četiri… »

Novi snimak Severne Koreje prikazuje napad na Vašington

Dnevnik 26.03.2016
PJONGJANG: Severna Koreja objavila je danas novi montirani propagandni snimak pod nazivom "Poslednja šansa" na kojem se prikazuje nuklearni napad na Vašington.U četvorominutnom snimku. se vidi lansiranje nuklerane rakete sa podmornice ka Vašingtonu, a… »

Upozorenje hrišćanima i Jevrejima: Mogući napadi tokom Uskrsa

Vesti online 26.03.2016
Turska policija upozorila je na moguće napade Islamske države na hrišćane i Jevreje tokom Uskršnjeg vikenda. Policija je objavila upozorenje za celu teritoriju Turske na moguće napade na crkve ali i sinagoge. Islamska država okrivljena je za… »

Grčka: Evakuacija kampa Idomeni

Slobodna Evropa 26.03.2016
Grčka je počela evakuaciju migranata iz kampa Idomeni pošto je usporen priliv izbjeglica na ostrva u Egejskom moru, izjavili su u subotu zvaničnici. Izvori iz lokalne policije izjavili su da je osam autobusa iz Idomenija prebacilo oko 400 izbjeglica u… »

Erdogan Napao Diplomate: "Šta ćete vi na suđenju turskim državljanima? Nije vam mesto ovde!"

Blic 26.03.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je kritikovao strane diplomate jer su prisustvovale sudskom procesu u Istanbulu protiv dvojice novinara, koji se suočavaju sa doživotnom robijom zbog kontroverznih optužbi za špijunažu. - Ko ste vi? Šta… »

Rolling Stonesi pred pola miliona Kubanaca

Al Jazeera 26.03.2016
Legendarna grupa Rolling Stones prvi put je održala koncert pred publikom u Havani. Legendarna grupa Rolling Stones održala je prvi put koncert pred publikom od pola miliona ljudi u Havani, koji je označio povratak rocka na Kubu, prenose agencije… »

Nema mira u Briselu! Panika zbog ranca

Mondo 26.03.2016
Samo četiri dana nakon višestrukih napada u Briselu, u gradskoj četvrti Ukl danas je pronađen sumnjiv ranac na ulici, zbog čega je taj deo kvarta bio zatvoren za saobraćaj. Foto: AP Photo/ Alastair Grant Ispostavilo se da je reč o lažnoj uzbuni… »