Svet arhiva vesti 26.03.2016

Belgija: Ubistvo radnika obezbeđenja nuklearke povezano sa kriminalom

Novi magazin 26.03.2016
Tužilaštvo je za belgijsku agenciju Belga navelo da je ubistvo Didijea Prospera, kojeg su njegovo troje dece u četvrtak pronašli mrtvog u njihovom domu u Froašapelu, isključivo kriminalni slučaj koji nije povezan sa terorističkom pretnjom, preneo… »

Florans Artman u izolaciji i pod stalnim nadzorom

Politika 26.03.2016
HAG – Bivša portparolka Haškog tribunala Florans Artman, koja je u četvrtak uhapšena u Hagu uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću, nalazi se u izolaciji i pod stalnim nadzorom u pritvorskoj jedinici UN. Ona je na Fejsbuku koji je postavljen u… »

Podnete Optužnice Protiv Briselskih Terorista: Trojica optužena, četvrti zadržan u pritvoru

Kurir 26.03.2016
Belgijsko tužilaštvo saopštilo je danas da je podnelo optužnice za terorizma protiv trojice napača koji su umešani u napade u Briselu. Federalno tužilaštvo je navelo da je protiv Fejsala Šefua, trećeg osumnjičenog koji je učestvovao u… »

Rusija: U 24 sata 40 zračnih udara u Palmiri

Al Jazeera 26.03.2016
Sirijske oružane snage proširile su kontrolu sjeverno od historijskog grada Palmire i zauzele obližnji grad koji su do sada držali borci ISIL-a. Ruske zračne snage izvele su za 24 sata 40 udara na mete Islamske države Irak i Levant u okolini Palmire… »

Pjongjang objavio snimak simulacije napada na Vašington

Slobodna Evropa 26.03.2016
Sjeverna Koreja objavila je u subotu novi propagadni video snimak u kojem simulira nuklearni napad na Vašington i upućuje prijetnje južnom susjedu da će biti "nemilosrdno napadnut" zbog klevetanja lidera Kim Džong Uma. Četvorominutni video snimak… »

Opasnost Od Terorizma: Turska policija upozorila na moguće napade na Uskrs

Blic 26.03.2016
Turska policija upozorila je danas na moguće napade džihadista iz Islamske države na hrišćane ili Jevreje tokom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, preneli su danas turski mediji. Policija upozorila je na moguće napade na crkve koje sutra misama… »

Grčka: Evakuacija kampa Idomeni

Slobodna Evropa 26.03.2016
Grčka je počela evakuaciju migranata iz kampa Idomeni pošto je usporen priliv izbjeglica na ostrva u Egejskom moru, izjavili su u subotu zvaničnici. Izvori iz lokalne policije izjavili su da je osam autobusa iz Idomenija prebacilo oko 400 izbjeglica u… »

Erdogan nemačkom ambasadoru: "Ovo nije vaše, ovo je Turska"

Novi magazin 26.03.2016
"Šta vi mislite ko ste? Šta radite ovde?", rekao je Erdogan u govoru u Istanbulu koji je prenosila televizija, optuživši strane izaslanike da "demonstriraju snagu". AFP navodi da je u petak počelo suđenje Čanu Dundaru, glavnom uredniku vodećeg… »

Rolling Stonesi pred pola miliona Kubanaca

Al Jazeera 26.03.2016
Legendarna grupa Rolling Stones prvi put je održala koncert pred publikom u Havani. Legendarna grupa Rolling Stones održala je prvi put koncert pred publikom od pola miliona ljudi u Havani, koji je označio povratak rocka na Kubu, prenose agencije… »

Lažna uzbuna u Briselu zbog sumnjivog ranca

B92 26.03.2016
Brisel -- Četiri dana nakon višestrukih napada u Briselu, u gradskoj četvrti Ukl pronađen je sumnjiv ranac na ulici. Ispostavilo se da je reč o lažnoj uzbuni. Zbog sumnjivog ranca je taj deo kvarta bio zatvoren za saobraćaj i pozvana služba za… »