Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.03.2016

Unapređeni Gmail će vas oduševiti

Mondo 26.03.2016
Google je svoj Gmail servis unapredio pa sada možete očekivati i ovakve notifikacije. Foto: Promo/Gmail Gmail Gmail ima novi sistem koji će upozoravati korisnike ukoliko su neki imejlovi opasni, ili dolaze sa nebezbednih servisa, ili pak sadrže neke… »

Twitch gledaoci menjaju cenu igre

Mondo 26.03.2016
Ovako igru možete platiti jeftinije. Studio BetaDwarf je osmislio genijalnu reklamnu kampanju za svoju novu akciono-kartičnu igru Forced Showdown – što je popularnija na servisu Twitch, to će joj biti niža cena kada se bude pojavila u prodaji 29… »

Ekološki incident u rezervatu prirode kod Apatina

N1 Info 26.03.2016
U rezervati "Gornje Podunavlje" kod Apatina došlo je do ekološkog incidenta kada je iz industrijskih postrojenja ispuštena obojena tečnost intenzivnog mirisa. "Pripadnici Lovočuvarske i Ribočuvarske službe, čuvara Zaštićenih područja i čuvara… »

Ubijen biznismen na Kosovu

Radio 021 26.03.2016
Vlasnik autobuske kompanije "Mendi" Nuredin Kastrati ubijen je danas u selu Zrze u opštini Orahovac, a policija navodi da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo. Kosovska policija navodi da je uhapšen vlasnik kompanije "Jupi" čiji su inicijali T.Z. Prema… »

Kostić postaje "kralj šećera"?

Radio 021 26.03.2016
Vlasnik kompanije "Sunoko” Miodrag Kostić kupio je šećeranu "Te-To” u Senti i tako uvećao udeo na tržištu šećera u Srbiji. Do sada je imao oko polovine slatkog tržišnog kolača, a kupovinom oko 20 odsto akcija senćanske šećerane postao… »

VIDEO: Spajanje teretnog svemirskog broda sa ISS-om

Al Jazeera 26.03.2016
Svemirski teretnjak nosi gotovo 3,4 tone namirnica i naučne opreme, kao što su 3D printeri i robotske hvataljke. Privatni teretna svemirska letjelica Orbital ATK CRS-6 Cygnus stigla je do Međunarodne svemirske stanice (ISS). Svemirski teretnjak nosi… »

Šta je VPN, čemu služe VPN aplikacije i zašto su nam potrebne?

Pametni telefoni 26.03.2016
Zabrinuti ste za svoju bezbednost tokom korišćenja interneta, a ranije nikada niste razmišljali o VPN-u? Sada je možda pravo vreme da počnete! Evo kako vam VPN može pomoći i koje su to najbolje VPN aplikacije. VPN aplikacije su poslednje vreme sve… »

Smartphone OnePlus 3 stiže za nekoliko meseci

B92 26.03.2016
Nakon što je kompanija Xiaomi predstavila svoj flagship smartphone Mi 5 na Mobile World Congressu u Barseloni, njen rival OnePlus priprema svoj smartphone. Radi se o smartphoneu OnePlus 3, koji će biti predstavljen za nekoliko meseci, ali ne 7. aprila… »

Konačna presuda o Trackmania Turbo video igri

Mondo 26.03.2016
Igra koja se neće dopasti svima! Nadeo se dugo tražio sa Trackmania naslovima, izdavao uspehe ali i sejao promašaje, kao da su godinama pokušavali da pronađu svoje mesto “pod suncem”. Konačno su od toga odustali, što je više nego pohvalno i… »

Patentirao uređaj koji sprečava krađu beba

RTV 26.03.2016
BEOGRAD - Višedecenijske sumnje da se u porodilištima mogu zameniti ili čak iz njih nestati bebe, konačno bi mogle biti otklonjene. Uređaj za biometrijsku identifikaciju roditeljstva-materinstva patentirao je naš mladi naučnik Komnen Lalović, koji… »