Vojvodina arhiva vesti 26.03.2016

Novi Sad će se ponovo kandidovati za omladinsku prestonicu Evrope

Dnevnik 26.03.2016
Novi Sad neće odustati od kandidature za Omladinsku prestonicu Evrope i kandidaturu će podneti za 2019. godinu. Kandidatura grada Novog Sada, kao Omladinske prestonice Evrope je poziv mladima. da se aktivno uključe u sopstveni razvoj - navela je… »

Alkoholisana osoba napala medicinskog tehničara

Subotica.com 26.03.2016
Danas nešto posle 13 časova dogodio se incident u Opštoj bolnici u kojem je jedan medicinski tehničar zadobio lakše telesne povrede od strane jednog lica u alkoholisanom stanju, nakon čega je morala intervenisati policija i zbog agresivnog… »

Predstava Mire Gavrana u pozorištu u Bečeju

RTV 26.03.2016
BEČEJ - U Gradskom pozorištu u Bečeju održana je prava teatarska svetkovina. Upravo tako se može nazvati izvođenje predstave "Čehov je Tolstoju rekao zbogom" Mire Gavrana, u režiji Irfana Mensura. 68. Za Predraga Ejdusa, koji u predstavi tumači… »

Renoviran dom penzionera u Golubincima

RTV 26.03.2016
GOLUBINCI - Penzioneri u Golubincima od ove nedelje svoje slobodno vreme mogu da provode u renoviranom domu. 52. Novac za obnovu obezbedili su mesna zajednica, Opština Stara Pazova, ali i kompanija "Japan Tobako" u Senti, koja ima dobru praksu da pomaže… »

Palić: Pripremni sanacioni izlov babuške

RTV 26.03.2016
PALIĆ - Na Palićkom jezeru u toku je pripremni sanacioni izlov ribe koja je označena kao glavni krivac za loš biodverzitet u jezerskoj vodi. 59. Stručnjaci iz Nemačke će u naredne dve nedelje na različite načine loviti riblju vrstu Srebrni karaš… »

Počeo rukometni plej-of

RTV 26.03.2016
NOVI SAD - Rukometaši Metaloplastike pobedili su aktuelnog šampiona Vojvodinu 24:21, u prvom kolu plej-ofa, dok je u Subotici, u duelu Spartaka i Partizana, viđena podela bodova - 24:24. 677. U uzbudljivoj završnici domaći su imali napad za pobedu… »

Predizborna tribina LSV u Mokrinu

RTV 26.03.2016
MOKRIN - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak govorio je danas na tribini u Mokrinu o teškoj ekonomskoj situaciji u Vojvodini. Pored toga, osvrnuo se i na decentralizaciju, za šta će se, kako je rekao, ligaši posebno zalagati. 505… »

Minakva savladala Kučevo 33:26

RTV 26.03.2016
NOVI SAD - U drugom kolu plej-auta Superlige Srbije za rukometašice Minakva je savladala Kučevo 33:26. 674. Duel na Slanoj bari počeo je u sporom ritmu, pa je malobrojna publika u prvih deset minuta videla svega četiri gola, po dva na obe strane… »

Počela gradnja solitera: Srušena zaštićena zgrada, uklonjen stari jermenski spomenik

Moj Novi Sad 26.03.2016
Ukoliko ste jučerašnji dan okupan suncem iskoristili za šetnju po bulevaru Mihajla Pupina, sigurno ste primetili novu novosadsku atrakciju koja je privukla veliki broj posmatrača: bager koji pred sobom ruši sve pred sobom ne bi li se na mestu starog… »

Da roditelj bolesne dece postane negovatelj

Dnevnik 26.03.2016
Navršava se već četvrta godina kako se predlog zakona „Roditelj-Negovatelj“ nije našao na dnevnom redu Skupštine, iako je spomenut dva puta do sad. Iz tog razloga, roditelji teško bolesne dece su, u znak podrške. ovom predlogu, izašli u… »