Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 31.03.2016

Vojislav Šešelj oslobođen krivice

Al Jazeera 31.03.2016
Predsjednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, oslobođen je po svih devet tačaka optužnice koje su ga teretile za progon, ubojstvo kao kršenje zakona i običaja ratovanja, okrutno postupanje, deportaciju, nehumana djela, pustošenje… »

Miami: Đoković u polufinalu protiv Goffina

Al Jazeera 31.03.2016
Polufinale turnira teniserki u Miamiju su izborile Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Njemica Angelique Kerber. Branitelj naslova pobjednika na velikom ATP turniru tenisera u Miamiju, prvi igrač svijeta Novak Đoković, plasirao se u polufinale… »

Šešelju zabranjen ulazak u Hrvatsku

Al Jazeera 31.03.2016
Šešelj odgovorio da će se žaliti na odluku Hrvatske, te kako planira da se uskoro prošeta centrom Zagreba. Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske izdalo je nalog graničnoj policiji na svim prijelazima da Vojislavu Šešelju zabrani ulazak u… »

Šešelj održao konferenciju za novinare

Al Jazeera 31.03.2016
Istakao je kako, nakon presude, njegov stav prema sudu „nije se ni za dlaku promijenio“. Vojslav Šešelj, nakon što je saznao da je slobodan čovjek nakon presuda Haškog tribunala, kazao je kako su sudije u njegovom slučaju pokazali… »

Sud odobrio izručenje Abdeslama Francuskoj

Al Jazeera 31.03.2016
Belgijske i francuske vlasti će zajednički odlučiti o načinu i roku izručenja osumnjičenog za napade u Parizu. Belgijski sud odlučio je danas da osumnjičeni za napade u Parizu Salah Abdeslam treba da bude izručen Francuskoj, saopštilo je… »

Akcija Lavina: U Banjoj Luci uhapšeno više osoba

Al Jazeera 31.03.2016
Osumnjičeni se terete da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za 123 miliona KM i nanijeli štetu bankarskom sistemu BiH. Slavica Injac, direktorica Agencije za bankarstvo Republike Srpske i Snežana Vujnić, direktorica Investiciono - razvojne… »

Video: Slavlje i nove prijetnje u Srebrenici nakon presude Šešelju

Al Jazeera 31.03.2016
Radikali Vojislava Šešelja slavili su oslobađajuću presudu prijetnjama klanjem u Srebrenici. Piše: Mario Pejović Oslobađaju presudu Haškog tribunala izrečenu Vojislavu Šešelju, optuženom za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti… »

Napadači zauzeli TV stanicu u Tripoliju

Al Jazeera 31.03.2016
Kanal je objavio komentar Khalife Ghweila, lidera nepriznatih vlasti, kojim on zahtijeva da novi premijer napusti Tripoli. Naoružani napadači upali su u prostorije satelitske TV stanice Al-Nabaa, prekinuli njen program i natjerali osoblje da napusti… »

Nove racije u Belgiji zbog planiranog napada

Al Jazeera 31.03.2016
Racija u vezi sa slučajem Reda Kriketa se provodi u Markeu, gradu na sjeverozapadu Belgije. U Belgiji je u četvrtak u toku nova racija u vezi s osujećenim napadom u Francuskoj, za šta je kao glavni osumnjičeni Reda Kriket optužen za pripadnost… »

Nikolić: Neka Izetbegović razmisli šta govori

Al Jazeera 31.03.2016
Predsjednik Srbije kaže da svi pokušavaju preko te zemlje 'da pokažu koliko su hrabri i moćni'. Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u četvrtak kako predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović treba da razmisli da li mu je… »