Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 31.03.2016

Oslobađajuća presuda Šešelju

Glas Amerike 31.03.2016
Presuda kojom je lider Srpske radikalne stanke Vojislav Šešelj oslobođen odgovornosti za ratne zločine po svim tačkama optužnice prilično je uzburkala, pre svega Beograd, ali i Sarajevo i Zagreb. Haški sud odlučio je danas da lider SRS Vojislav… »

Hag oslobodio Šešelja

Glas Amerike 31.03.2016
Sudsko veće Haškog tribunala odlučilo je da vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj nije kriv ni po jednoj od devet tačaka optužnice, čime je nalog za njegovo hapšenje postao bespredmetan. Vođa srbijanskih radikala Vojislav Šešelj oslobođen je… »

Bramerc: Odluka o žalbi narednih dana

Glas Amerike 31.03.2016
Haški tužitelji su zatečeni današnjom oslobadjajućim presudom Vojislavu Šešelju i najavljuju da će odluku o mogućoj žalbi donijeti tokom narednih dana. Na današnju presudu Vojislavu Šešelju reagovao je glavni haški tužilac, Serž Bramerc… »

Samit o nuklearnoj bezbednosti u Vašingtonu

Glas Amerike 31.03.2016
Predsednik Barak Obama je domaćin četvrtog i za njega poslednjeg bezbednosnog samita u Vašingtonu, koji počinje danas. Delegacije iz 50 zemalja dolaze na dvodnevnu konferenciju koja će se delom fokusirati na sprečavanje da nuklearni materijal padne… »

Analitičari: Sporna argumentacija Haškog tribunala

Glas Amerike 31.03.2016
Teško mi je da povjerujem u opštu karakterizaciju ratnih sukoba na Balkanu i ocjenu da su dobrovoljačke jedinice imale isključivo političku svrhu, rekao je Majkl Halcel, dok je Danijel Server argumentaciju presude ocenio problematičnom. Viši… »