Izvor: Južne vesti arhiva vesti 31.03.2016

Uča pred kamerama pocepao člansku kartu SNS-a

Južne vesti 31.03.2016
Niš Zato što smatra politiku lokalnih naprednjaka “očajnom”, nekadašnji funkcioner niškog SPO-a i jedan od lidera opozicije devedesetih Miodrag Stanković Uča koji je poslednjih godina član SNS-a, pocepao je svoju člansku kartu i istupio iz… »

Epidemija "ovčjih boginja" u vrtiću preminule devojčice

Južne vesti 31.03.2016
Niš U vrtiću “Zvončići”, gde je išla 4-godišnja devojčica koja je prekjuče preminula na putu do Kliničkog centra, epidemiolozi su utvrdili epidemiju varičele, odnosno “ovčjih boginja” koje je od februara dobilo 9 od 34 testirane dece… »

Raspisan književni konkurs “Sećanja na 1999. godinu”

Južne vesti 31.03.2016
Niš Pesnici mogu poslati po jednu pesmu na temu sećanja na 1999. godinu i NATO agresiju nad Srbijom na konkurs koji je raspisalo Udruženje za zaštitu prava zaposlenih iz Niša. Konkurs, inače prvi po redu, otvoren je do 10. juna, a od prispelih… »

Na 83. rođendan Muzeja besplatan ulaz za posetioce

Južne vesti 31.03.2016
Niš U petak 1. aprila Narodni muzej u Nišu obeležiće 83 godine postojanja, pa će tog dana i ulaz u sve objekte muzeja biti besplatan. Iz Narodnog muzeja kažu ova institucija, koja je tokom decenija stekla veliki ugled, čuva oko 40.000 predmeta u… »

Potpisivanje peticije u Nišu za bolji položaj dijabetičara

Južne vesti 31.03.2016
Niš U petak 1. aprila na niškom Trgu kralja Milana od 11:55 do 16 sati građani će moći da potpišu peticiju koju je pokrenuo Dijabetološki savez Srbije, a kojom se traže bolji uslovi lečenja i kontrolisanja dijabetesa. Kako objašnjavaju… »

10 stranaka na dve izborne liste u Doljevcu

Južne vesti 31.03.2016
Doljevac Demokrate i Ruska stranka, SPS i Dveri samo su neke od kombinacija u Doljevcu koje će na predstojećim izborima biti na istim listama, a protiv, kako kažu, aktelne vlasti koju predstavlja Goran Ljubić Međarac i SNS. U istom danu Opštinskoj… »

Opomena za gradske vlasti Niša

Južne vesti 31.03.2016
Niš U vezi sa spornim konkursom za informisanje u Nišu reagovala je i Agencija za borbu protiv korupcije, tražeći od gradskih vlasti da "primenjuju propise koje su sami usvojili". Kako je objavljeno na naslovnoj strani sajta Agencije, tom nezavisnom… »

Uz pametni telefon i građani postaju posmatrači izbora

Južne vesti 31.03.2016
Niš Nova aplikacija za telefone omogućava građanima da ukoliko uoče nepravilnosti na izborima to uslikaju i pošalju “Posmatračima izbora” koji će to proslediti Agenciji za borbu protiv korupcije koja jedina ima mehanizme da nepravilnosti i… »

DS: Tableti za sve niške đake

Južne vesti 31.03.2016
Niš “Da bi niški osnovci i srednjoškolci išli u korak sa svojim vršnjacima iz sveta dobiće tablet uređaje sa besplatnim elektronskim udžbenicima”, obećavaju iz niškog odbora Demokratske stranke i kažu da imaju i velike planove za Divljanu… »

Višnjić mlađi odustao od javnih nastupa tokom kampanje?

Južne vesti 31.03.2016
Niš Na svom Fejsbuku predsednik Reformističke stranke Aleksandar Višnjić napisao je da se tokom kampanje povlači “iz javnih snimanja, da ne smeta”. U telefonskom razgovoru on to nije potvrdio, ali je nakon toga obrisao post. Reformistička… »