Društvo arhiva vesti 07.04.2016

Štrajk kontrole leta u Grčkoj: Er Srbija otkazala letove za Atinu i Solun

Kurir 07.04.2016
Nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" je otkazala današnje letove do i od Atine i Soluna, zbog štrajka kontrole leta u Grčkoj. Nakon što je potvrđen 24-časovni štrajk Sindikata državnih službenika i Sindikata AČ koji zastupa interese grčkih… »

Nikolić nije imao dilemu da li da odlikuje Bašira

Politika 07.04.2016
Mi smo odali priznanje Sudanu, muslimanskoj zemlji koja odoleva pritiscima da prizna nezavisnost Kosova. Zar ih ne treba ohrabriti da očuvaju takav stav, kaže za „Politiku” Ivan Mrkić, savetnik srpskog predsednika. Predsednik Nikolić nijednog… »

Lončar: Uskoro dežurni psihijatri u domovima zdravlja

Večernje novosti 07.04.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će uskoro u domovima zdravlja početi da dežuraju psihijatri, a kako je naveo, cilj je da se "psihijatri približe građanima" i da se unapredi prevencija i lečenje. Ministar zdravlja Zlatibor… »

NUNS: Ubica Dade Vujasinović na slobodi i posle 22 godine

Dnevnik 07.04.2016
Sutra se navršavaju 22 godine od ubistva novinarke Radislave Dade Vujasinović, a budući da do danas taj slučaj nije rešen, iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) poručili su. da neće prestati da zahtevaju od naležnih da ubicu izvedu pred… »

Pred nama još jedan vreo prolećni dan, a popodne - Iznenađenje

Blic 07.04.2016
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, a posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde kratkotrajni pljusak. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 6 do 15, najviša od 25 do 29 stepeni, saopštio… »

Danas je Svetski dan zdravlja, ove godine posvećen dijabetesu

Novi magazin 07.04.2016
Danas se obeležava Svetski dan zdravlja, a ove godine on će biti posvećen šećernoj bolesti, a u samu manifestaciju koja će biti izvedena pod sloganom "Pobedi dijabetes" biće uključene brojne zdravstveno-promotivne i preventivne akcije u… »

Proba "male mature" 15. i 16. aprila

Blic 07.04.2016
Probni završni ispit za učenike 8. razreda u Srbiji biće organizovan 15. i 16. aprila. Prvog dana učenici će polagati probni test iz matematike, a drugog dana test iz maternjeg jezika i kombinovani test iz istorije, geografije, biologije, fizike i… »

Novi NIN: Čanak Olji Bećković: Socijalisti su naručili moje ubistvo

Blic 07.04.2016
Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je u intervjuu Olji Bećković za novi broj NIN-a da je Mihalj Kertes, bivši visoki funkcioner SPS i novopečeni naprednjak, svojevremeno naručio njegovo ubistvo. - Mihalj Kertes je 1999… »

Smrtonosni ujed ose: Nišlija preminuo zbog jake alergijske reakcije

Blic 07.04.2016
Od anafilaktičkog šoka, burne alergijske reakcije izazvane ujedima insekata, godišnje premine nekoliko ljudi u Srbiji, a Igor Pavlović (35) iz Gornjeg Neradovca kod Vranja poslednja je žrtva. Pavlović je umro 5. aprila oko 19 časova na carinskom… »

Otvorena fabrika delova za automobile u V.Hanu

RTV 07.04.2016
VLADIČIN HAN - Premijer Aleksandar Vučić otvorio je danas fabriku turskog investitora "Teklas automotive", koja proizvodi komponente za delove automobila, a čija će ukupna investicija biti 11,35 miliona evra. Vrpcu su presekli premijer Vučić i… »