Izvor: IT svet arhiva vesti 07.04.2016

Najnoviji Windows 10 Build donosi specijalni Dark Mode režim

IT svet 07.04.2016
Prošlog meseca Windows 10 Twitter aplikacija ponudila je Dark Mode režim a sada je za ceo operativni sistem dostupan isti režim rada, koji je na raspolaganju za korisnike Windows Insider test programa. Reč je o buildu oznake 14316 koji svi učesnici… »

Live Video sada istaknut u okviru Facebook aplikacije

IT svet 07.04.2016
Facebook je sredinom nedelje proširio Facebook Live dajući ovoj karakteristici istaknuto mesto u okviru aplikacije dok predstavljanje ove opcije u velikoj meri olakšava korisnicima da vrše pretraživanje i komentarišu u realnom vremenu. Ovakav potez… »

Druga generacija H5 kućišta bez ventilatora kompanije HDPLEX

IT svet 07.04.2016
Komapnija HDPLEX je široko poznata među entuzijastima i audiofilima kao proizvođač premijum kućišta bez ventilatora a sada nam stiže druga generacija H5 kućišta sa pitanjem da li ona može da nadmaši svog prethodnika. Reč je o kućištu u koje… »

OS X Notification Center uskoro u okviru Chrome pretraživača

IT svet 07.04.2016
Google želi da obezbedi podršku za OS X Notification Center u okviru Chrome-a, što bi moglo da znači kraj pojavljivanja pop-up prozora u okviru pomenutog pretraživača, mada podrška za notifikacije postoji nekoliko godina, uvek je bila… »

Najava otvorene beta test sesije Doom igre, svi mogu da učestvuju

IT svet 07.04.2016
Za sve one koji nisu imali dovoljno sreće da uspeju da uđu u zatvoreno Beta testiranje Doom naslova dobra vest obzirom da je kompanija iD Software najavila da će naredne nedelje biti upriličena otvorena beta sesija testiranja ovog naslova. Pomenuto… »

Gears of War 4 će premijeru imati 11. oktobra, uskoro beta testiranje

IT svet 07.04.2016
Naredno poglavlje Gears of War franšize konačno dobija zvanični datum izdavanja, pa Gears of War 4 stiže 11. oktobra ove godine, tri godine nakon predstavljanja naslova Gears of War: Judgement. Gears of War 4 će biti prva igra u okviru serije koja je… »

Počinje prednaručivanje Battleborn igre za Xbox One konzolu

IT svet 07.04.2016
Prošlog meseca je kompanija Gearbox Software najavila da njen najnoviji projekat Battleborn je spreman da se nađe pred korisnicima da bi sada kompanija Microsoft omogućila prednaručivanje ove igre za sve one koji žele da je igraju putem Xbox One… »

Predstavljena verzija 1.0 novog naprednog pretraživača Vivaldi

IT svet 07.04.2016
Jedan od osnivača kompanije Opera Jon von Tetzchner je pre godinu dana najavio da njegova nova kompanija radi na razvoju Internet pretraživača naziva Vivaldi, koji cilja napredne korisnike sa svim karakteristikama koje poseduju moderni pretraživači… »

Marshmallow počinje da beleži povećanje udela na Android tržištu

IT svet 07.04.2016
Google je izdao najnovije podatke koje se odnose na udeo različitih verzija Android operativnog sistema u okviru ukupnog ekosistema Androida pa tako saznajemo da je najnovija stabilna Marshmallow verzija sada prisutna na 4.6 odsto svih Android uređaja… »

Pascal bazirane NVIDIA grafičke kartice koristiće GDDR5 memoriju

IT svet 07.04.2016
Prilikom predstavljanja NVIDIA Drive PX modula, izvršni direktor kompanije NVIDIA Jen-Hsun Huang predstavio je i nastupajuću GPU jedinicu srednjeg opsega koja je bazirana na sledećoj generaciji „Pascal“ arhitekture. Izgled GPU ukazuje na to da… »