Izvor: Kurir arhiva vesti 07.04.2016

Tači položio zakletvu, opozicija ga zasula kamenicama

Kurir 07.04.2016
Hašim Tači je danas, na svečanoj sednici Skupštine Kosova, položio zakletvu kao novi kosovski predsednik. Sednica kosovskog parlamenta počela je u 11 časova, a Tači je na toj funkciji zamenio dosadašnju kosovsku predsednicu Atifete Jahjagu… »

Dačić: Delim stav s Vučićem, niti moli, niti molim

Kurir 07.04.2016
BEOGRAD - Predsednika Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić demantovao je danas navode medija da je izjavio kako će ga lider SNS Aleksandar Vučić moliti da uđe u vladu i dodao da ima isti odnos prema vlasti i foteljama kao Vučić. "Niti bih… »

Holandska rampa za ukrajince: Građani blokirali sporazum o slobodnoj trgovini sa EU

Kurir 07.04.2016
Holanđani su na današnjem referendumu odbacili sporazum o slobodnoj trgovini između Evropske unije i Ukrajine, ali niska izlaznost baca sumnju na to da li je referendum validan, pokazuju ankete po izlasku sa birališta. Ankete instituta Ipsos pokazuju… »

Domaća valuta nepromenjena: Evro danas 122,67

Kurir 07.04.2016
Dinar je danas zadržao približnu vrednost prema evru i srednji kurs je 122,6707 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Evro košta tri pare više nego juče kada je kurs bio 122,6425 dinara za evro. Dinar je za 0,9 odsto slabiji nego… »

Štrajk kontrole leta u Grčkoj: Er Srbija otkazala letove za Atinu i Solun

Kurir 07.04.2016
Nacionalna avio-kompanija "Er Srbija" je otkazala današnje letove do i od Atine i Soluna, zbog štrajka kontrole leta u Grčkoj. Nakon što je potvrđen 24-časovni štrajk Sindikata državnih službenika i Sindikata AČ koji zastupa interese grčkih… »

Nikolić o spornom odlikovanju: To je znak zahvalnosti što Sudan nije priznao Kosovo

Kurir 07.04.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je predsednika Sudana Omara Hasana al-Bašira u znak zahvalnosti što ta država nije priznala nezavisnost Kosova, saopšteno je danas iz Predsedništva. Reagujući na medijske kritike da je dodela… »

Tri policijske akcije u Nišu: 4 uhapšena zbog droge

Kurir 07.04.2016
Niška policija uhapsila je u tri akcije četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kako je saopštila Informativna služba niške Policijske uprave, slobode su lišeni… »

Islamisti prodaju blago palmire na internetu: Godišnje zarade do 200 miliona dolara

Kurir 07.04.2016
Islamska država u Siriji i Iraku godišnje zaradi između 150 i 200 miliona dolara od ilegalne trgovine umetnina, antikviteta i arheološkog blaga , otkrio je ruski predstavnik pri UN-u Vitalij Čurkin. "Oko 100.000 kulturnih objekata globalnog značaja… »

Stavio rusiju i islamsku državu u isti koš: Stoltenberg imenovao dva glavna izazova alijanse

Kurir 07.04.2016
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg danas je, kao dva glavna izazova sa kojima se suočava ta vojna alijansa, naveo Islamsku državu i Rusiju, sa kojom je, kako je naglasio, dijalog neophodan. On je u intervjuu za Glas Amerike objasnio da je glavni… »

Orešković i papa pričali o stepincu: Evo šta su se dogovorili o njegovoj kanonizaciji

Kurir 07.04.2016
Susret hrvatskog premijera i pape desio se danas u Vatikanu, a pored kanonizacije kardinala Alozija Stepinca, razgovarali su i o migrantskoj krizi i položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini. Posle susreta s papom koji je trajao je oko pola sata, hrvatski… »