Izvor: N1 Info arhiva vesti 07.04.2016

Tači položio predsedničku zakletvu

N1 Info 07.04.2016
Novoizabrani predsednik Kosova Hašim Tači je danas položio zakletvu u Skupštini Kosova i time na funkciji zamenio Atifete Jahjagu. Dosadašnji ministar spoljnih poslova i bivši premijer Kosova, zakletvu je položio u skupštinskoj sali za plenarne… »

Dačić: Prema foteljama imam isti odnos kao Vučić

N1 Info 07.04.2016
Slažem se sa Aleksandrom Vučićem i imam isti odnos prema vlasti i foteljama, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i poručio da ne očekuje da njega Vučić moli, niti da planira da on bilo koga moli. Naročito ovo… »

Orešković: Hrvatska se nada kanonizaciji Stepinca što pre

N1 Info 07.04.2016
Premijer Hrvatske Tihomir Orešković rekao je u razgovoru s papom Franjom u Vatikanu da se hrvatski narod nada kanonizaciji hrvatskog kardinala Alojzija Stepnica što pre. "Hrvatski narod nada se kanonizaciji Alojzija Stepinca što pre", objavila je… »

Lončar: Nije sramota ići kod psihijatra

N1 Info 07.04.2016
U Srbiji je i dalje sramota reći da ideš kod psihijatra i da imaš problem, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je naglasio da takvu praksu treba prekinuti. Normalna je stvar obratiti se kada ti je potrebna pomoć i imati svog… »

NUNS: Ubica Dade Vujasinović i dalje na slobodi

N1 Info 07.04.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije podsetilo je da se sutra, 8. aprila, navršavaju 22 godine od još nerasvetljenog ubistva novinarke Radislave Dade Vujasinović, a da je ubica i dalje nepoznat. "Ubica naše koleginice je i dalje nepoznat i na slobodi… »

Hrvatska ne zatvara vrata EU, ali drži ključ

N1 Info 07.04.2016
Da li će Zagreb i formalno spustiti rampu procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji? Prvi potpredsednik vlade Hrvatske Tomislav Karamarko kaže da Srbija mora usvojiti sve one standarde koje su usvojili svi oni koji su pristupili Evropskoj uniji… »

Građani na straži: Zloupotreba javnih resursa u kampanji

N1 Info 07.04.2016
Predizbornu kampanju od 24. marta do 3. aprila obeležila je umerena aktivnost stranaka, u kojoj dominira koalicija oko Srpske napredne stranke, a daleko iza nje je Demokratska stranka i ostali učesnici izbora, navodi se u u prvom izveštaju posmatračke… »

Gojković: Vučiću i SNS-u nije stalo do vlasti

N1 Info 07.04.2016
Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković kaže da lider te stranke Aleksandar Vučić neće moliti lidera nijedne partije da uđe u Vladu Srbije, jer mu nije stalo do vlasti, već do budućnosti Srbije. "Vučiću i SNS nije stalo do… »

Izbori u Makedoniji 5. juna, bez najveće opozicione stranke

N1 Info 07.04.2016
Skupština Makedonije raspuštena je u ponoć i vanredni parlamentarni izbori biće održani 5. juna, ali na njima neće učestvovati najveća opoziciona stranka Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM). Predsednik parlamenta Trajko Veljanovski je u… »

Velika akcija hapšenja posle krađe u sedištu MUP-a u Zagrebu

N1 Info 07.04.2016
U Hrvatskoj je uhapšeno petnaestak osoba pod sumnjom da su učestvovali u međunarodnom lancu pranja novca, koji je navodno povezan i nedavnom krađom 280 hiljada evra i dva kilograma zlata iz sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova u Zagrebu… »