Izvor: Newsweek arhiva vesti 07.04.2016

Orešković: Hrvatski narod očekuje kanonizaciju Stepinca

Newsweek 07.04.2016
"Hrvatski narod nada se kanonizaciji Alojzija Stepinca što pre", objavila je Vlada Hrvatske na Tviteru nakon što se Orešković danas u Vatikanu sastao s papom Franjom. Premijer Hrvatske Tihomir Orešković rekao je danas u razgovoru s papom Franjom u… »

Zastave Islamske države sve brojnije u BIH

Newsweek 07.04.2016
U Bosni je sve višše sela u kojima su na kućama zastave Islamske države. Posle Gornje Maoče ima još mnogo drugih mesta gde su islamisti našli uporište, piše Špigl, dodajući da je Bosna posle Belgije najveći rasadnik islamista. Radikalni suniti… »

Za ovaj posao u Sloveniji konkuriše i američki milijarder (VIDEO)

Newsweek 07.04.2016
Što je još čudnije, ovaj posao neće biti plaćen, ali će kandidati živeti u veoma lepom i zdravom okruženju. Za na Velikoj planini u slovenačkim Alpama objavljen na internetu kako bi se popularisirao ekološki turizam i slovenački turistički… »

Od Bosfora do Lamanša: Ovo su moreuzi koji su menjali istoriju sveta (FOTO)

Newsweek 07.04.2016
Ko je kontrolisao morske prolaze, stvarao je moćna carstva; ko ih je gubio, ostajao je bez moći. Moreuzi su često igrali presudnu ulogu u istoriji civilizacije, a ovo su neki od najvažnijih. Kroz čitavu , sudbine carstava i civilizacija zavisile su… »

Rusi i dalje nemaju milosti za islamiste: Pogledajte kako helikopteri uništavaju vozila džihadista (VIDEO)

Newsweek 07.04.2016
U snimcima se vide projektili ispaljeni iz ruskih helikoptera kako lete prema meti koja nakon toga nestaje u plamenu. Na društvenim mrežama pojavili su se novi snimci iz Sirije na kojima ruski vojni helikopteri preciznim projektilima uništavaju u… »

Tokio: U ovom kafiću je simpatično "naježiti" se (FOTO)

Newsweek 07.04.2016
U Tokiju je otvoren novi kafić sa jedinstvenom tematikom – ježevima. U ovom simpatičnom mestu gosti mogu da svrate na kafu ili čaj i poigraju se sa ježevima. Sada ih ima između 20 i 30 i smešteni su u staklenim tankovima. Ipak, kako piše… »

Sramota belih mantila: Pacijentkinja snimila lekare tokom operacije (VIDEO)

Newsweek 07.04.2016
Na ovaj korak se odlučila jer su joj pravili probleme oko zakazivanja operacije. Etel Ister iz Teksasa je, tokom svoje operacije kile, u kosi sakrila mali mikrofon kojim je zabeležila razgovor lekara. Odlučila se za ovaj potez nakon neprijatnog… »

Zvanično: Tači položio zakletvu kao novi predsednik Kosova

Newsweek 07.04.2016
Tači se obavezao da će svoje snage posvetiti i "obezbeđenju ljudskih i građanskih sloboda i prava, poštovanju i zaštiti Ustava i zakona, očuvanju mira i dobrobiti svih građana" položio je danas zakletvu u skupštini Kosova čime je otpočeo svoj… »

Nova droga kosi narkomane u SAD: Deset dana 12 mrtvih

Newsweek 07.04.2016
Fenatnil se prodaje kao tableta sivo-zelene boje sa glavnim hemijskim sastojkom – fentanilom, koji se inače koristi za ublažavanje jakih bolova. Nova sintetička droga Fenatnil jača je od 20 do 100 puta od heroina. U SAD-u je od predoziranja tom u… »

Otkriveno zašto nema Amerikanaca u aferi "Panama pejpers"

Newsweek 07.04.2016
Radi se o tome da Amerikanci preferiraju poreske oaze gde se govori engleski poput Kajmanskih ostrva. Državljani SAD ne pojavljuju se u tzv. " “ zato što za ofšor kompanije preferiraju druge države, piše novinar lista "Politiko“ Deni Vinik. Prema… »