Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 07.04.2016

Grčka blokirana, štrajk zbog novih ekonomskih mera

Nova ekonomija 07.04.2016
Zaposleni u javnom sektoru u Grčkoj stupili su u 24-časovni štrak protestujuću protiv reformi u oblasti socijalne zaštite koje su predviđene trećim paketom. Zbog štrajka radnika kontrole letenja zatvoren je međunarodni aerodrom u Atini i otkazani… »

Venecuela: Proglasili petak neradnim danom da bi uštedeli struju

Nova ekonomija 07.04.2016
Petak će biti neradni dan za zaposlene u Venecueli u naredna dva meseca u okviru hitnog plana štednje električne energije, kaže predsednik zemlje Nikolas Maduro. Venecuela ima najveće sigurne rezerve nafte na svetu, ali je njena privreda u haosu, sa… »

U Beogradu otvoren Međunarodni sajam hortikulture

Nova ekonomija 07.04.2016
Međunarodni sajam hortikulture BEOPLANT FAIR otvoren je danas u Beogradu, a na toj manifestaciji okupilo se više od 100 izlagača i drugih učesnika iz zemlje i inostranstva, prenosi Tanjug. Sajam je otvorila ministarka poljoprivrede i zaštite životne… »

Sertić: Vojna industrija izvezla robu vrednu 300 miliona dinara

Nova ekonomija 07.04.2016
Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da je vojna industrija u Srbiji prošle 2015. godine, izvezla robu u vrednosti od oko 300 miliona dolara. Nakon otvaranja novog pogona za proizvodnju artiljerijskih čaura u kompaniji Sloboda u Čačku, Sertić… »

Povećana naplata najvažnijih budžetskih prihoda

Nova ekonomija 07.04.2016
U prva tri meseca ove godine ostvarena je naplata najvažnijih budžetskih prihoda od 183,4 milijarde dinara, što je za 21,7 milijardi dinara više u odnosu na plan, kažu u Poreskoj upravi Srbije. Koeficijent naplate je, prema podacima poreznika za ovaj… »

Sakso banka: Naredni meseci će za Evropu biti dramatični

Nova ekonomija 07.04.2016
Mart je pružio preko potrebnu pauzu za namučena finansijska tržišta. Globalne akcije porasle su za 5,1% u lokalnim valutama, a tržišta zemalja u razvoju su se pokazala dosta dobro uz povećanje od 8,1% - ističe u svojoj analizi direktor za… »

Prodavci sa Slavije se sele zbog rekonstrukcije Trga

Nova ekonomija 07.04.2016
Najavljena rekonstrukcija Trga Slavija, koja bi trebalo da počne 15. juna, značiće i promenu radnog mesta za mnoge ulične prodavce. Iako su radovi planirani tek za leto, priča o izmeštanju tezgi i kioska već je počela da se širi među trgovcima… »

Aerodrom 'Konstatin Veliki' imao rekordan broj putnika

Nova ekonomija 07.04.2016
Aerodrom Konstantin Veliki koristilo je u prva tri meseca nešto više od 15.000 ljudi, a najviše putnika letelo je na relacijama od Niša do Bazela i Malmea, pokazali su podaci Javnog preduzeća Aerodrom Niš. "Interesovanje za letove mađarske… »

Mnogo ponuda za posao na sajmu zapošljavanja Top džab

Nova ekonomija 07.04.2016
Na sedmom sajmu zapošljavanja Top džab, organizovanom u begradskom Bel ekspo centru, dvadeset pet kompanija ponudilo je oko hiljadu radnih mesta. Najtraženiji su mašinski i elektro-tehnički inženjeri, aj-ti stručnjaci, profesori engleskog jezika… »

Blagojević: Jačati svest o osiguranju imovine i useva

Nova ekonomija 07.04.2016
Dve godine nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju, broj osiguranih koji je i tada bio svega dva odsto, danas je još manji, izjavio je danas direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević koji je poručio da je… »