Izvor: Politika arhiva vesti 07.04.2016

Tači položio zakletvu, opozicija bojkotovala sednicu

Politika 07.04.2016
PRIŠTINA– Novoizabrani predsednik Kosova Hašim Tači danas je na svečanoj sednici Skupštine Kosova položio zakletvu i postao četvrti predsednik Kosova od proglašavanja nezavisnosti. Sednicu su bojkotovali poslanici opozicionih stanaka. Tači se u… »

Dačić: Delim stav s Vučićem, niti moli, niti molim

Politika 07.04.2016
Predsednika Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić demantovao je danas navode medija da je izjavio kako će ga lider SNS Aleksandar Vučić moliti da uđe u vladu i dodao da ima isti odnos prema vlasti i foteljama kao Vučić. „Niti bih očekivao… »

Medvedev: Referendum – stav Evrope prema političkom sistemu

Politika 07.04.2016
MOSKVA – Ruski premijer Dmitrij Medvedev objavio je danas da odbacivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između EU i Kijeva na referendumu u Holandiji odražava stav Evrope prema političkom sistemu Ukrajine. „Rezultati holandskog referenduma su… »

Nikolić nije imao dilemu da li da odlikuje Bašira

Politika 07.04.2016
Mi smo odali priznanje Sudanu, muslimanskoj zemlji koja odoleva pritiscima da prizna nezavisnost Kosova. Zar ih ne treba ohrabriti da očuvaju takav stav, kaže za „Politiku” Ivan Mrkić, savetnik srpskog predsednika. Predsednik Nikolić nijednog… »

Grci protestuju, Ciprasova vlada gotovo bespomoćna

Politika 07.04.2016
Javni sektor se buni protiv reformi i smanjenja penzija za 15 do 40 odsto. – MMF i međunarodni kreditori postavljaju sve teže uslove Grčkoj. Od našeg dopisnika Atina – Grčka je do četvrtka u ponoć čitava 24 sata bila bez avio-saobraćaja. Zbog… »

Četvoro uhapšenih, zaplenjeni kokain i marihuana

Politika 07.04.2016
Pripadnici MUP-a zaplenili su 380 grama kokaina i više od 800 grama marihuane i uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i prodaja opojnih droga, navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije. Pored kokaina i… »

Lončar: Psihijatri ubuduće i u domovima zdravlja

Politika 07.04.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će u domove zdravlja ubuduće povremeno odlaziti psihijatri iz bolnica, kako bi ti lekari bili dostupniji građanima. „Već par meseci razgovaramo sa našim najboljim stručnjacima kako da… »

Erdogan: EU da ispuni obaveze, pa ćemo primeniti dogovor

Politika 07.04.2016
ISTANBUL – Turska neće primeniti dogovor o prihvatanju sirijskih migranata iz Evrope ako EU ne ispuni sve svoje obaveze, izjavio je danas turski predsednik Tajip Redžep Erdogan, prenosi Rojters. Prema tom dogovoru, Ankara treba da preuzme sve migrante… »

Šešelj: Nemam državljanstvo BiH, ali imam pravo na njega

Politika 07.04.2016
BANjALUKA – Lider srpskih radikala Vojisav Šešelj izjavio je za banjalučku RTRS da nema državljanstvo BiH, ali da ima pravo na njega s obzirom na to da je rođen u Sarajevu, a majka i otac su mu iz Hercegovine. „Nikada ga nisam ni imao, ali bi… »

Duel Klopove nove i stare ljubavi

Politika 07.04.2016
U derbi utakmici četvrtfinala Lige Evrope Borusija iz Dortmunda dočekaće Liverpul (21.05 č). U derbi utakmici četvrtfinala Lige Evrope Borusija iz Dortmunda dočekaće Liverpul (21.05 č). Meč će obeležiti Jirgen Klop koji je sedam godina… »