Izvor: RTV arhiva vesti 07.04.2016

Tači otpočeo petogodišnji mandat

RTV 07.04.2016
PRIŠTINA - Hašim Tači položio je danas zakletvu u skupštini Kosova čime je otpočeo svoj petogodišnji mandat kao novi kosovski predsednik. Polaganju zakletve nije prisustvovala opozicija, javlja Radio Slobodna Evropa. Svečana inauguracija… »

Dačić: Očekujem 60 odsto za SNS i SPS

RTV 07.04.2016
BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da će liste okupljene oko Srpske napredne stranke i SPS-a osvojiti više od 60 odsto mandata u novom sazivu parlamenta i da će nova vlada nastaviti da radi u istom… »

Medvedev: Stav Evrope prema političkom sistemu Ukrajine

RTV 07.04.2016
MOSKVA - Ruski premijer Dmitrij Medvedev objavio je danas da odbacivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između EU i Kijeva na referendumu u Holandiji odražava stav Evrope prema političkom sistemu Ukrajine. "Rezultati holandskog referenduma su… »

Dinar na istom nivou, kurs 122,67

RTV 07.04.2016
BEOGRAD - Dinar će i danas biti na istom nivou prema evru i zvanični srednji kurs iznosiće 122,6707 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Nacionalna valuta će prema jedinstvenoj valuti evrozone biti jača za 0,6 odsto na… »

Grčka: Javne službe u štrajku, slede demonstracije

RTV 07.04.2016
BEOGRAD - Zaposleni u javnim službama u Grčkoj stupili su danas u 24-časovni štrajk protestujući zbog penzionih reformi, jednog od glavnih uslova koje vlada mora da sprovede da bi dobila međunarodni zajam. Letovi su otkazani, škole zatvorene, a… »

Zaplenjeni kokain i marihuana, uhapšene četiri osobe

RTV 07.04.2016
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zaplenili su u Beogradu 380 grama kokaina i više od 800 grama marihuane i uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su preprodavali tu droga, saopštio je danas MUP. Pored kokaina i marihuane… »

Orešković očekuje kanonizaciju Stepinca ovog leta

RTV 07.04.2016
ZAGREB - Hrvatski premijer Tihomir Orešković je, nakon susreta sa papom Franjom u Vatikanu, izjavio da očekuje da proces kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca započne ovog leta. Orešković tvrdi da je o kanonizaciji Stepinca njegova poruka papi… »

Čurkin: ID od prodaje umetnina zaradi do 200 miliona dolara

RTV 07.04.2016
NJUJORK - Islamska država u Siriji i Iraku godišnje zaradi između 150 i 200 miliona dolara od ilegalne trgovine umetnina, antikviteta i arheološkog blaga, naveo je stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin u pismu upućenom Savetu bezbednosti… »

Stoltenberg: Rusija i Islamska država glavni izazovi za NATO

RTV 07.04.2016
VAŠINGTON - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg danas je, kao dva glavna izazova sa kojima se suočava ta vojna alijansa, naveo Islamsku državu i Rusiju, sa kojom je, kako je naglasio, dijalog neophodan. On je u intervjuu za Glas Amerike objasnio… »

Turska odmazda za raketu koja je ispaljena iz Sirije

RTV 07.04.2016
ANKARA - Turska vojska napala je danas položaje Islamske države na severu Sirije u znak odmazde pošto je ranije raketa ispaljena iz Sirije pogodila turski pogranični grad, ranivši troje ljudi, javila je turska tv stanica NTV. Raketa je pogodila kuću… »