Svet arhiva vesti 07.04.2016

Holandska rampa za ukrajince: Građani blokirali sporazum o slobodnoj trgovini sa EU

Kurir 07.04.2016
Holanđani su na današnjem referendumu odbacili sporazum o slobodnoj trgovini između Evropske unije i Ukrajine, ali niska izlaznost baca sumnju na to da li je referendum validan, pokazuju ankete po izlasku sa birališta. Ankete instituta Ipsos pokazuju… »

Stoltenberg: Crna Gora se priključuje NATO alijansi, a sa Rusijom novi Hladni rat?!

Pravda 07.04.2016
Generalni sekretar NATO-a naglasio da je dijalog sa Moskvom neophodan kako ne bi došlo do novog Hladnog rata sa Rusijom. Generalni sekretar NATO-a Džejns Stoltenberg naveo je grupu Islamska država Irak i Levant (ISIL) i Rusiju kao dva glavna izazova sa… »

Krijumčarenje Čurkin: Is od prodaje umetnina zaradi do 200 miliona dolara

Blic 07.04.2016
Islamska država u Siriji i Iraku godišnje zaradi između 150 i 200 miliona dolara od ilegalne trgovine umetnina, antikviteta i arheološkog blaga, naveo je stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin u pismu upućenom Savetu bezbednosti. "Oko 100.000… »

Raketa iz Sirije ranila troje u Turskoj, vojska uzvratila

Blic 07.04.2016
Turska vojska napala je danas položaje Islamske države na severu Sirije u znak odmazde pošto je ranije raketa ispaljena iz Sirije pogodila turski pogranični grad Klis i ranila troje ljudi. Grad Kilis je više puta bio na meti prekograničnog… »

Erdogan: EU da ispuni obaveze

B92 07.04.2016
Istanbul -- Turska neće primeniti dogovor o prihvatanju sirijskih migranata iz Evrope ako EU ne ispuni sve svoje obaveze. To je izjavio turski predsednik Tajip Redžep Erdogan, prenosi Rojters. Prema tom dogovoru, Ankara treba da preuzme sve migrante i… »

Tuče na Trampovom mitingu

RTV 07.04.2016
NJUJORK - Na mitingu pretendenta za republikansku kandidaturu za predsednika SAD Donalda Trampa u Njujorku zabeleženo je nekoliko incidenata, a njegove pristalice i protivnici su se potukli, saopštila je policija. Policijski komesar okruga Nasau, Tomas… »

Moguće EU vize za Amerikance i Kanađane

Al Jazeera 07.04.2016
Evropska komisija razmatra uvođenje viza za američke i kanadske državljane koji žele posjetiti Evropsku uniju. Evropska komisija razmatra uvođenje viza za američke i kanadske državljane koji žele posjetiti Evropsku uniju, što bi moglo izazvati… »

Dvostruki moral i slučaj Panama: Najvažnije pitanje je - ko nije na spisku?

Kurir 07.04.2016
Nakon objavljivanja „Panamskih papira“ neka državna tužilaštva u svetu povela su istrage. Istovremeno, sve su glasnije i kritike, a jedna od njih glasi da je pravo pitanje: ko i zašto nije na tom spisku. Novinari bi rado objavili imena onih koji… »

EU traži od Paname da se angažuje oko transparentnosti

RTS 07.04.2016
Evropski komesar za ekonomiju, finansije i poreze Pjer Moskovisi pozvao je Panamu da se angažuje u razgovorima o povećanju transparentnosti kako bi eventualno bila uklonjena s liste nekooperativnih teritorija kada su u pitanju porezi. Moskovisi je rekao… »

Sirija: Ekstremisti oteli 250 civila?

Press 07.04.2016
Strahuje se da je oko 250 sirijskih civila kidnapovano posle napada ekstremističke Islamske države na fabriku cementa istočno od Damaska, javila je danas agencija AFP, pozivajući se na izjave lokalnog stanovništva. Foto:Tanjug "Od ponedeljka u podne… »