Nauka & Tehnologija arhiva vesti 07.04.2016

Najnoviji Windows 10 Preview build donosi tamnu temu, Bash podršku i drugo

Benchmark 07.04.2016
Prošlog meseca, Windows 10 Twitter aplikacija je dobila dark mode, a sada je tamna tema primenjna na čitav operativni sistem. Windows Insideri su u mogućnosti da testiraju novi 14316 build i testiraju nove opcije koje Microsoft donosi u Windows 10… »

Vaša nova virtuelna kuhinja - obiđite je!

Mondo 07.04.2016
Kupci bi u bliskoj budućnosti mogli da isprobaju novu kuhinju u virtuelnoj realnosti i pre nego što je kupe. Aplikacija za dizajniranje kuhinja u virtuelnoj realnosti, IKEA VR Iskustvo ( IKEA VR Experience), dostupna je na Steam platformi za… »

Fejsbuk nastavlja ofanzivu u svet video snimaka emitovanih uživo

RTV 07.04.2016
SAN FRANCISKO - Društvena mreža Fejsbuk nastoji da podstakne uživo emitovanje videa snimljenih pametnim telefonima, nizom najavljenih poboljšanja svoje postojeće funkcije za to "Lajv" (Live -uživo). Fejsbuk će svojim mobilnim aplikacijama dodati… »

Trag moćne Hanibalove vojske vidi se i posle skoro 2.000 godina (Video)

Telegraf 07.04.2016
Naučnici se nadaju da bi u otkrivenom sedimentu mogli pronaći neke još jasnije dokaze. Naučnici su na mestu gde je danas granica između Francuske i Italije na visokom prevoju našli sedimente iz vremena invazije bogate bakterijama karakterističnim… »

WGL GF: Grupa D – Kazna Kru i njihovi prvi protivnici

B92 07.04.2016
Eclipse, Tornado Rox i momci u Kazna Kru ekipi iz Srbije kreću u borbu za titulu svetskog prvaka 8. i 9. aprila u Varšavi a Klanrur će izveštavati uživo sa lica mesta. Eclipse je ovogodišnji prvak NA servera koji po nekim procenama malo zaostaje za… »

Automatska dopuna pripejd kredita

Mondo 07.04.2016
Da uvek imate dovoljno kredita na pripejd računu – od sada, nova mts usluga Automatska dopuna. Uz Automatsku dopunuvaš mts pripejd kredit može biti dopunjavan u određenim vremenskim intervalima, novčanim iznosom koji vi odaberete. Odaberete dopunu… »

Među Androidima nema mu ravnog, videćemo iPhone...

Mondo 07.04.2016
Ako prodaja iPhone uređaja nastavi da stagnira to će biti i najprodavaniji telefon ove godine! Zahvaljujući snažnoj prodaji Galaxy S7 i Galaxy S7 edge, kompanija Samsung je u prvom tromesečju poslovne godine ostvarila rast profita od oko 10 odsto. U… »

Nenad Čanak: Socijalisti su naručili moje ubistvo

Radio 021 07.04.2016
Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je da je Mihalj Kertes, bivši visoki funkcioner SPS i novopečeni naprednjak, svojevremeno naručio njegovo ubistvo. - Mihalj Kertes je 1999. naložio visokopozicioniranom SPS-ovskom kadru… »

Darko Parežanin novi predsednik Bridž saveza Srbije

Radio 021 07.04.2016
Bivši predsednik Sportskog saveza Vojvodine Darko Parežanin izabran je za novog predsednika Bridž saveza Srbije. Parežanin je na novu funkciju postavljen vanrednim izborima, koji su održani zbog bolesti, sada već bivšeg predsednika Borisa Altmana… »

Sombor: Britanci predstavili projekte za privredu

Radio 021 07.04.2016
Predstavnici britanske kompanije "International Water Solutions Ltd" predstavili su somborskom gradonačelniku Saši Todoroviću i drugim čelnicima opština Zapadnobačkog upravnog okruga nekoliko investicionih projekata u oblasti poljoprivrede i… »