Vojvodina arhiva vesti 07.04.2016

Sud u Apatinu ponovo osudio poljoprivrednike iz Gakova

Blic 07.04.2016
Prekršajni sud u Apatinu doneo je danas novu presudu, kojom su petorica poljoprivrednika iz Gakova osuđena na 30 dana zatvora. Advokat poljoprivrednika Branimir Mitrović rekao je da nova presuda ne upućuje poljoprivrednike odmah u zatvor, već će se… »

Danas počinje šesta sezona "NS bike"

Radio 021 07.04.2016
Od ponedeljka 11. aprila počeće šesta po redu "NS bike" sezona, potvrdili su za 021 iz "Parking servisa". Svi oni koji su zainteresovani za ova vid prevoza po gradu moći će da koriste "NS bike" bicikle, raspoređene na 11 biciklističkih stanica… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođene 22 bebe

Moj Novi Sad 07.04.2016
U Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, od juče u sedam sati ujutro, do jutros u isto vreme, rodile su: DEVOJČICE: Ivana Mandraš, Tamara Tadić, Tatjana Aćimović, Kristina Rauković, Marija Isakov-Đedović, Slađana Maraš, Marija… »

Tretman protiv komaraca

Dnevnik 07.04.2016
Tretmani protiv larvi i odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha na području Novog Sada biće izvođeni od nedelje, 10. aprila, do ponedeljka, 25. aprila, saopštava „Ciklonizacija“. Kako se navodi, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od… »

DS: Vlast planira nastavak rušenja Novog Sada

RTV 07.04.2016
NOVI SAD, BEOGRAD - Gradski odbor Demokratske stranke (DS) iz Novog Sada upozorio je danas da je aktuelna vast u tom gradu od početka godine usvojila čak 16 planova detaljne regulacije vezanih za urbanistička rešenja i da Novi Sad za nekoliko godina… »

Opasnost na spensu: Bazeni pred pucanjem zbog dotrajale konstrukcije

Blic 07.04.2016
Konstrukcija zatvorenih bazena na Spensu toliko je zarđala i trula da korišćenje uskoro neće biti bezbedno. Zatvoreni bazeni na Spensu, ako uskoro ne budu rekonstruisani, mogli bi da popucaju. Kako saznaje "Blic", kada se veliki i mali zatvoreni… »

Kolone kamiona na prelazima ka Mađarskoj

RTV 07.04.2016
SUBOTICA - Kilometarski kamionski redovi, koji se povremeno stvaraju na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske, predstavljaju veliki problem za meštane pograničnih mesta. Šta nadležne carinske službe kažu šta je uzrok višečasovnih… »

Inspektori rada "zaposlili" 300 radnika

Subotica.com 07.04.2016
Inspektori rada "zaposlili" su na severu Bačke u prošloj i tokom ove godine oko 300 ljudi, koliko ih je kontrolama poslovanja firmi prevedeno iz sive zone u legalne tokove. "Poslodavci poštuju i primenjuju odredbe Zakona o radu i Zakona o bezbednosti i… »

LSV: Vojvodini potreban pokrajinski FZZO

RTV 07.04.2016
NOVI SAD - Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine prim. dr Radovan Latinović izjavio je danas, povodom Svetskog dana zdravlja da je u Srbiju ušlo 500 miliona evra, a da su efekti izostali. I dalje su duge liste čekanja na svim nivoima… »

Holanđaninu koji vožnjom bicikla pomaže deci oboleloj od raka ukraden bicikl

Radio 021 07.04.2016
Holandskom diplomati u Beogradu Ivaru Skirsu, koji promotivnom vožnjom bicikla od Holandije do Srbije pomaže nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, ukraden je bicikl. Tridesetogodišnji Ivar Skirs planirao je da ove godine između… »