Ekonomija arhiva vesti 09.04.2016

Sertić: Napravićemo novu menadžment opciju za RTB Bor

Dnevnik 09.04.2016
Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će za RTB Bor biti napravljena nova menadžment opcija, koja će zajedno sa MMF-om da kreira program izlaska iz krize tog preduzeća. "U RTB Bor ćemo napraviti novu menadžment opciju, koja će biti… »

Svaka promena na automobilu mora da se prijavi MUP-u

Nova ekonomija 09.04.2016
Svi vozači koji promene nešto na automobilu moraće to da prijave MUP-u. Kako kažu nadležni, to nije nikakav hir nadležnih nego jednostavno primena važećeg Zakona o bezbednosti saobraćaja, odnosno Pravilnika o ispitivanju vozila, koji je poslednje… »

Solidna zarada od lekovitog bilja u Srbiji

SEEbiz 09.04.2016
BEOGRAD - Stručnjaci kažu da je u današnje vreme isplativije uzgajati lekovito bilje od drugih poljoprivrednih kultura. Najperspektivniji matičnjak, dok u kamilicu treba ulagati svake godine. Za gajenje lekovitog bilja potrebno je ulaganje od 1.200 do… »

Milioner iz SAD i siromah komšija trče u Sloveniju

B92 09.04.2016
Već imaju dva kandidata u najužem izboru koje će uskoro pozvati na razgovor, kako bi preuzeli “službu iz snova” . Za posao pastira na Velikoj planini u slovenačkim Alpima objavljen na internetu kako bi se popularizovao ekološki turizam i… »

Kafiće u Srbiji čeka bitna promena - imena

B92 09.04.2016
Kafići, hoteli, restorani, barovi i drugi ugostiteljski i smeštajni objekti u nazivu od 15. aprila neće smeti da koriste ove reči, propisuje Zakon o turizmu. Podsetimo, izmene Zakona usvojene su pre pola godine. To znači da "Bar Marija" može da se… »

Britanci: Kinezi dosta s čelikom, uništavate nam ekonomiju!

Nova ekonomija 09.04.2016
Britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond pozvao je kineske vlasti da smanje proizvodnju čelika, jer poplava jeftinog uvoza iz Kine škodi ekonomijama. Hamond, koji se nalazi u poseti Pekingu, rekao je da britanska vlada traži "dugoročno i… »

Za poboljšanje bezbednosti saobraćaja 90 miliona dinara

Beta 09.04.2016
Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je danas javni poziv vredan 90 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, s ciljem poboljšanja bezbednosti saobraćaja. Kako je saopšteno, sredstva su… »

Otvorena sezona krstarenja Savom i Dunavom

Nova ekonomija 09.04.2016
Tokom aprila obnavljaju se sve letnje turističke ture u Beogradu, kojih je više od 20. Beogradom već vozi otvoreni turistički autobus, otvoren je i dvorski kompleks na Dedinju, a počela je i sezona krstarenja Savom i Dunavom. Krstarenje beogradskim… »

Reno ulaže 900 mil € u Maroko, posao za 50.000

B92 09.04.2016
Francuski proizvođač automobila Reno zaključio je u Rabatu ugovor o partnerstvu sa Marokom. Na osnovu tog ugovora, kompanija će uložiti više od 900 miliona evra i zaposliti 50.000 radnika u cilju izgradnje industrijskog ekosistema u toj zemlji… »

Trećinu šarana i pastrmke koje jedemo proizvodimo u Srbiji

Nova ekonomija 09.04.2016
Srbija ima velike mogućnosti za ribnjački uzgoj šarana i pastrmke koje nešto češće jedemo u vreme posta i verskih praznika. Tada se retko ko interesuje za poreklo ribe. Statistika kaže da samo trećinu šarana i pastrmke sami proizvedemo. Drugu… »