Izvor: e-Novine arhiva vesti 09.04.2016

Nije blokada, već ispunjavanje uslova

e-Novine 09.04.2016
Poruke iz Hrvatske. Hrvatska nema nameru da postavlja nikakve ultimatume Srbiji, ali očekuje da Srbija ispuni svoje obaveze za članstvo u EU, izjavila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. Ona je u intervjuu za "Večernji list" između… »

Ženske pantalone, prečica do pakla

e-Novine 09.04.2016
Udar emancipacije na pravoslavlje. Osim što bez izuzetka zvocaju i provociraju, žene već više od stotinu godina čine nešto što svakog punokrvnog muškarca-pravoslavca izbezumljuje – nose pantalone. Prva dva pomenuta greha im se delimično i mogu… »

Šešelju zabranjen ulazak na Kosovo

e-Novine 09.04.2016
Razumna odluka kosovskih vlasti. Ministar spoljnih poslova Kosova Petrit Selimi izjavio je da je Vojislavu Šešelju zabranjen ulazak na Kosovo. Prethodno je i Hrvatska donela takvu odluku, na dan kada je sud u Hagu Šešelju izrekao oslobađajuću… »

Ceterum autem censeo Tanjug esse delendam

e-Novine 09.04.2016
Udruženi Zločinački Poduhvat: Ubiti novinsku Agenciju. Da je rimski senator Marcus Porcius Cato (234–149 BC), poznat pod živopisnim nadimcima “Cato cenzor” i “Cato prestari”, još uvek živ, danas bi u Srbiji seirio od sreće; kao stub… »

Ne znači ne

e-Novine 09.04.2016
Seks bez pristanka je silovanje. Kako bi podigla svest o važnosti pristanka na seks, britanska policija je napravila sjajan video koji se tiče ovog problema/ “To je najvažniji deo – nemojte ih terati da popiju čaj! To što ste napravili čaj ne… »

Mi smo poštene patriote, nismo lopovi kao ovi iz DSS

e-Novine 09.04.2016
Milica Đurđević, zavetnica pametnica. Milica Đurđević, kako stvari stoje, nije tek obična “zavetnica” – ruskih mužika zavodnica i desničarskih srca lomilica. Ona je, nećete verovati, i prava mala pametnica. Jer da nije pametnica, držimo… »

Prognanici velikog srca

e-Novine 09.04.2016
Dijaspora: Dvije milijarde eura za Bosnu. Iz mog Doboja i okoline u svijet je izgnano blizu petnaest hiljada ljudi (grad je pred rat imao oko trideset hiljada stanovnika) i mnogi od njih su danas ponos svog rodnog mjesta, koje, avaj, za njih puno i ne… »

Trebinje s ljudskim likom

e-Novine 09.04.2016
Vinska priča iz Hercegovine, uz biftek, ramstek i - malo historije. Rat je davno završio. Postupno su na površinu počele isplivavati priče koje su Trebinje, barem malo, predstavljale čovječnijim od stereotipa koji se mnogima uvukao pod kožu… »

Dozvolite da se predstavimo

e-Novine 09.04.2016
Boško Obradović. Na našoj izbornoj listi nisu samo predstavnici Srpskog pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije, već i najistaknutiji srpski intelektualci, nezavisni stručnjaci, sindikalci, privrednici i predstavnici drugih patriotskih… »