Izvor: RTS arhiva vesti 09.04.2016

Zvonko Mihajlović pušten na slobodu

RTS 09.04.2016
Bivši predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović pušten je na slobodu nakon što ga je jutros u Štrpcu uhapsila kosovska policija. Na svom Fejsbuk profilu Mihajlović je kratko naveo: "Oslobođen sam. Borba se nastavlja". Zvonko Mihajlović je… »

Istraga ubistva pevačice, uhapšen muškarac u Brčkom

RTS 09.04.2016
Nebojša Rojko koga srpska policija traži u vezi sa ubistvom pevačice Jelene Marjanović uhapšen je u Brčkom. Rojko je priveden sinoć u brčanskom naselju Grbavica, prenosi portal Kliks. "Sve što mogu potvrditi jeste da je policija Brčko Distrikta… »

U napadu na autobus u Brazilu najmanje deset poginulih

RTS 09.04.2016
Najmanje deset osoba je poginulo i više od 24 je povređeno u oružanom napadu na autobus sa oko 40 putnika na jugu Brazila, saopštila je lokalna policija. Napad se dogodio u autobusu koji je iz zapadnog dela Brazila prevozio putnike do pograničnog… »

Istekao rok za predaju izbornih lista

RTS 09.04.2016
U ponoć je istekao rok za prijavu izbornih lista za predstojeće parlamentarne izbore, a Republička izborna komisija je do sada proglasila 17 izbornih lista. Tokom večeri potvrđene su liste "Levica Srbije - Borko Stefanović”", "Demokratski pokret… »

Četiri optužnice zbog napada u Briselu, dvoje oslobođeno

RTS 09.04.2016
Nakon hapšenja šestog osumnjičenog za napade u Briselu, tužilac je protiv četiri osobe podigao optužnice zbog učešća u terorističkim organizacijama. Oslobođene dve osobe uhapšene u jučerašnjoj akciji. Policija je sprovela antiterorističku… »

General Bojović prebačen u zatvor u Gnjilanu, Đurić traži oslobađanje

RTS 09.04.2016
Bivšem generalu Vojske Jugoslavije i Srbije Milovanu Bojoviću, koji je u petak uhapšen na prelazu u Merdaru, određen je pritvor od 30 dana. Bojović je prebačen u zatvor u Gnjilanu, rekla je za RTS njegova ćerka i dodala da je on u veoma lošem… »

Pjongjang: Testiran novi motor interkontinentalne rakete

RTS 09.04.2016
Severna Koreja tvrdi da je uspešno testirala novi tip motora interkontinentalne balističke rakete, prenosi japanska agencija "Kjodo". Navodi se izveštaj severnokorejske agnecije KCNA u kojem piše da je vođa Severne Koreje Kim Džong Un posmatrao… »

Kabul, dve snažne eksplozije u diplomatskoj zoni

RTS 09.04.2016
Najmanje dve snažne eksplozije potresle su diplomatsku zonu u Kabulu ubrzo nakon posete američkog državnog sekretara Džona Kerija koji je razgovarao sa avganistanskim zvaničnicima, uključujući predsednika Ašrafa Ganija. Za sada nema podataka da li… »

Šešelj: Pomilovati Legiju i Jovanovića ako kažžu ššta znaju o ubistvu

RTS 09.04.2016
Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je da bi država mogla da se nagodi i pomiluje Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka Legiju, pod uslovom da kažu sve što znaju o ubistvu Zorana Đinđića. Vojislav Šešelj je na konferenciji za novinare rekao… »

PIK utvrdio broj birača u Vojvodini

RTS 09.04.2016
Pokrajinska izborna komisija saopštila je da je ukupan broj birača u Vojvodini za predstojeće izbore 1.729.201. PIK je usvojio Rešenje o utvrđivanju broja glasačkih listića za izbor poslanika u Skupštinu AP Vojvodine. Za izbor poslanika u… »