Izvor: Studio B arhiva vesti 09.04.2016

Otvoren rekonstruisani plato kod "Crvenog petla"

Studio B 09.04.2016
Rekonstruisani plato kod "Crvenog petla", u centru Beograda, danas je zvanično otvoren, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je taj plato danas postao pravi trg, koji je predat građanima i posebno deci Beograda. "Umesto automobila imamo… »

Hosteli ubuduće samo uz saglasnost Skupštine stanara

Studio B 09.04.2016
Gradsko veće Grada usvojilo je odluku u vezi sa otvaranjem nekategorizovanih ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama koja predviđa da se hosteli ubuduće mogu otvarati samo uz saglasnost Skupštine stanara. Gradski menadžer Goran Vesić je rekao… »

Pupovac: Opšti trend negacije Jasenovca

Studio B 09.04.2016
Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac rekao je večeras da je odluka SNV da ne prisustvuje komemoraciji žrtvama logora Jasenovac bila bolna, da je na nju uticao i "opšti trend negacije Jasenovca". Pupovac je naglasioi i da je bolno kada… »

Rusija odbila da izruči srpskog oficira Bosni i Hercegovini

Studio B 09.04.2016
Veteran rata u BiH Ratko Samac, koji više godina živi u ruskom gradu Kurganu, neće biti izručen Bosni i Hercegovini, koja ga optužuje za ratne zločine protiv muslimana tokom vojnog konflikta na tom području, prenosi "Sputnjik". Generalno… »

Hrvatska: Osumnjičeni oprali 84 miliona evra

Studio B 09.04.2016
Organizatori grupe koja je, prema sumnjama hrvatske Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok), fiktivnom prodajom zlata oprala više od 84 miliona evra, su otac i sin Ante i Luka Gale. Njima je uz jošš 11 osumnjičenih u tom… »

Poginuo muškarac na Dobanovačkoj petlji

Studio B 09.04.2016
Hitna pomoć je protekle noći u Beogradu intervenisala 141 put od čega 31 na javnom mestu, a dogodilo se šest saobraćajnih nesreća od kojih se jedna završila smrtnim ishodom. U saobraćajnoj nesreći u 19.14 na Dobanovačkoj petlji kod isključenja… »

Obeleženo 17 godina od ubistva Ćuruvije

Studio B 09.04.2016
Polaganjem venaca i paljenjem sveća u Svetogorskoj ulici 35, kod spomen ploče, danas je obeleženo 17 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Vence su položili članovi porodice, prijatelji i kolege predstavnici UNS-a i NUNS-a, ministar za… »

Radovi u Radničkoj i čišćenje Terazijskog tunela

Studio B 09.04.2016
Zbog redovnog održavanja, za saobraćaj će od 8. aprila od 22 časa do sutra, 11. aprila u 4 časa biti zatvorena Radnička ulica na Čukarici, u delu od Bulevara vojvode Mišića do Savske magistrale (smer ka Savskoj magistrali), saopštavaju iz… »

Reakcije posle blokade Hrvatske

Studio B 09.04.2016
Posle sastanka radne grupa Evropske unije za proširenje, na kojoj Hrvatska nije dala saglasnost da Srbija otvori poglavlje 23, nastavljene su reakcije zvaničnika. Srbija neće pristati ni na jednu ucenu, poručio je ministar za rad, zapošljavanje… »

Tužilaštvo: Abrini je treći muškarac sa aerodroma u Briselu

Studio B 09.04.2016
Kancelarija federalnog tužioca u Briselu potvrdila je da je Mohamed Abrini, koji je uhapšen u okviru istrage o terorističkim napadima u belgijskoj prestonici, treći muškarac sa briselskog aerodroma. Zvaničnici su juče objavili da su uhapsili pet… »