Izvor: B92 arhiva vesti 11.04.2016

WTA: Ana i Jelena zadržale pozicije

B92 11.04.2016
Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su pozicije koje su imale prošle nedelje na novoj WTA listi. Ivanovićeva je i dalje 19. na svetu, Jankovićeva je četiri pozicije iza nje, dok plasman nije promenila ni Bojana… »

"Sloboda tek kad se rasvetle ubistva novinara"

B92 11.04.2016
Beograd -- Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da se u Srbiji ne može govoriti o punoj slobodi izražavanja dok se ne reše nerasvetljena ubistva novinara. "Javnost Srbije i građani imaju pravo da znaju u što kraćem roku ko su ljudi… »

Odbrana: Mišković nije utajio porez

B92 11.04.2016
Beograd -- Odbrana direktora Delta holdinga Miroslava Miškovića negirala je u Specijalnom sudu navode veštaka za poresku utaju i zatražila novo veštačenje. Suđenje Miškoviću za malverzacije sa putarsklim preduzećima je nastavljeno a sud je… »

SNS: Polomili nam štand u Kragujevcu

B92 11.04.2016
Kragujevac -- Grupa napadača polomila je predizborni štand SNS u kragujevačkom naselju Bubanj, rasturila stranački materijal i napala aktiviste naprednjaka. U incidentu, koji je odmah prijavljen policiji, nije bilo povređenih, rekao je Tanjugu… »

U Maleziji uhvaćen najduži piton na svetu (FOTO)

B92 11.04.2016
Ogroman piton duži od osam metara i težak skoro 250 kilograma uhvaćen je u Maleziji, a "Dejli telegraf" navodi da se veruje da je ovaj reptil najveća zmija koja se ikada našla u zarobljeništvu. Radnici koji su gradili novi nadvožnjak na ostrvu… »

"Hrvatska prikazana kao močvara najcrnjeg fašizma"

B92 11.04.2016
Zagreb -- Dokumentarac prikazan na nemačko-francuskoj televiziji Arte Hrvatskoj nanosi, nažalost, sasvim zasluženu sramotu prikazujući je kao močvaru najcrnjeg fašizma. To piše zagrebački Jutarnji list. Reč je o dokumentarnom filmu “Rechts… »

Cipras i UNHCR osuđuju postupak Makedonije

B92 11.04.2016
Grčki premijer Aleksis Cipras i UNHCR osudili su upotrebu suzavca i gumenih metaka makedonske policije protiv izbeglica na grčko-makedonskoj granici. Upotreba suzavca i gumenih metaka od strane makedonske policije tokom sukoba na grčko-makedonskoj… »

Građevinari, evo kako do nemačke vize

B92 11.04.2016
Beograd -- Kompanije iz Srbije koje na gradilišta u Nemačku šalju više od pet radnika od danas mogu da dostave dokumentaciju za izdavanje nemačkih viza u PKS. Novu uslugu je PKS uvela na osnovu Sporazuma o detašmanu (ugovoru o izvođenju radova)… »

Devizne rezerve NBS 9,85 milijardi evra

B92 11.04.2016
Beograd -- Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) iznosile su na kraju marta ove godine 9,5 milijardi evra u odnosu na 9,85 milijardi prethodnog meseca. Kako je saopšteno iz NBS, martovskim nivoom deviznih rezervi obezbeđuje pokrivenost novčane… »

Dragićević suspendovan zbog napada na sudiju

B92 11.04.2016
Košarkaš Budućnosti Tadija Dragićević suspendovan je zbog incidenta koji se desio na utakmici između Jedinstva i Budućnosti. Dragićević je tada nasrnuo na sudiju Vladana Šundića, a u službenom zapisniku se ističe da ga je dlanovima udario u… »