Izvor: Gde investirati arhiva vesti 11.04.2016

Beogradska berza: Pad tržišta, NIS na višegodišnjem minimumu

Gde investirati 11.04.2016
Izuzetno nizak obim investicione aktivnosti i pad tržišta obeležili su prvi trgovački danu nedelji. Ukupan promet u trgovanju iznosio je tek 4 miliona RSD (32,9 hiljada EUR), dok je indeks najlikvidnijih akcija Belex15 oslabio 1,1% na 607,6 poena. Sve… »

Beograd: 13. aprila evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja

Gde investirati 11.04.2016
“Open day” evropski sajam obrazovanja i zapošljavanja u organizaciji studentske organizacije Istek iz Beograda, biće održan 13. aprila na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Sajam će okupiti studenti elektrotehnike i računarstva iz cele… »

Wall Street: Iščekivanje poslovnih rezultata kompanija

Gde investirati 11.04.2016
Prema analitičkoj kući FactSet dosad je više od 90 kompanija iz S&P 500 indeksa smanjilo procene rezultata za proteklo tromesečje ispod očekivanja analitičara. To je drugi najveći broj negativnih upozorenja u poslednjih 10 godina. U fokusu ulagača… »

Regionalna konferencija o ženskom preduzetništvu u Beogradu

Gde investirati 11.04.2016
Danas će u Beogradu biti održana regionalna konferencija Srbije i Republike Srpske o ženskom preduzetništvu. Skup će otvoriti potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, ministar privrede Željko Sertić i ministar za ekonomske odnose i… »

Željko Sertić: Programi za startupove vredni 320 miliona od 20. aprila

Gde investirati 11.04.2016
Ministar privrede Željko Sertić najavio je da će 20. aprila početi da se realizuje više programa za podršku startap preduzećima, koji su vredni ukupno 320 miliona dinara. Novac je opredeljen za one koji tek osnuju preduzeće, ali i za podršku… »

Srbija se obračunava sa radom na crno

Gde investirati 11.04.2016
Od 30. aprila počeće puna primena Zakona o inspekcijskom nadzoru, a ona bi trebalo da doprinese suzbijanju sive ekonomije. Taj zakon će doprineti i unapređenju transparentnosti rada inspekcijskih službi i njihove saradnje, izjavio je danas državni… »

Proteklih 15 godina britanske banke platile kazne od 53 milijarde funti

Gde investirati 11.04.2016
Britanske banke izložene su različitim skandalima, uključujući manipulisanja na valutnim tržištima i referentnim kamatnim stopama, neprimerene prodaje proizvoda osiguranja kredita i složenih proizvoda zaštite povezanih s kamatnim stopama. Tužbe i… »

Stvara se najveća svetska hotelska kompanija

Gde investirati 11.04.2016
Vlasnici hotela Starwood prihvatili su ponudu Marriotta za preuzimanje Starwooda, vrednu oko 12,4 milijarde dolara. Spajanjem dve kompanije stvoriće se kompanija s oko 5.700 hotela. Akcionari Starwood Hotels & Resortsa i Marriott Internationala podržali… »

Yahoo uskoro dobija ponudu od Verizona

Gde investirati 11.04.2016
AT&T Inc. i Comcast odlučili su da neće podneti ponude, Microsoft nije zainteresovan, a Time Inc. još razmišlja. Neki privatni investicioni fondovi podneće ponude samostalno ili sa strateškim partnerom. Verizon Communications Inc. planira u prvom… »

Zašto nismo srećniji sa novcem?

Gde investirati 11.04.2016
Kad je novac u pitanju, jedna od najučestalijih grešaka koje mi činimo je mišljenje da ćemo biti srećniji sa više novca, a ne znači da ćemo i biti ako više zarađujemo. Ispunjenije ćemo se osećati onda kad znamo kako smo novac potrošil. Na… »