Izvor: PC Press arhiva vesti 11.04.2016

Samsung prodao milion zakrivljenih monitora

PC Press 11.04.2016
Samsung je objavio da je prodao više od milion proizvoda iz palete zakrivljenih monitora širom sveta, od kako su ovi proizvodi izašli na tržište. Ovaj proizvođač monitora predstavio je svoj prvi zakrivljeni LED monitor – model SD590C, sa… »

Schneider Electric: Pariski maraton i Innovation Samit

PC Press 11.04.2016
Schneider Electric je održao prvi globalni Life is On Innovation Summit u Parizu. Ovaj Samit posetilo je više od hiljadu stručnjaka iz sfere energetike, automatizacije i IT-ja, kao i mediji i analitičari iz čitavog sveta Jean-Pascal Tricoire… »

Rezervišite svoj iPhone SE na vreme

PC Press 11.04.2016
Dugo očekivani iPhone SE koji je za samo nekoliko dana rasprodat u Americi, stiže u Srbiju. Svi zainteresovani sada ovaj uređaj mogu rezervisati putem sajta http://www.mts.rs/ U pitanju je najmoćniji četvoroinčni mobilni telefon do sada, koji sa… »

nVidia demonstrirala novi eskeprimentalni ekran

PC Press 11.04.2016
Na GTC 2016 konvenciji koja traje ove nedelje, nVidia je predstavila prototip ekrana koji ima dramatično veći “refresh rate”. Kašnjenje prikaza na ekranu (latency) je nezgodan efeketa, pogotovo za nove VR sisteme, pa je logično da sada taj problem… »

Kako da iskoristite poslovne podatke i dobijete kvalitetne izveštaje?

PC Press 11.04.2016
Živimo u informatičkoj eri, a to znači da su podaci važan deo naših života i da moramo da naučimo kako da ih najbolje iskoristimo. Kada je reč o poslovnim podacima, moramo da ih tretiramo kao temelje našeg poslovanja što nas dovodi do termina… »

Dodeljene DIS plakete za izvanredna dostignuća u informatici u 2016

PC Press 11.04.2016
Društvo za informatiku Srbije DIS je organizovalo dodelu plaketa za izvanredna dostignuća u informatici, 7. aprila 2016 u saradnji sa Udruženjem za elektronske komunikacije I Privrednom komorom Srbije. Dobitnici plaketa Društva za informatiku Srbije… »

Excel – Sumarne formule

PC Press 11.04.2016
Kada unesemo podatke u radni list, možemo da kreiramo formule koje konačno sumarizuju vrednosti i prikazuju rezultate sračunavanja. Sumiranje iz statusne linije veoma je zgodno, ali ovi podaci su neuhvatljivi i nestaju čim se raskine selekcija… »

Zamena za Windows Explorer

PC Press 11.04.2016
Directory Opus je program za rad sa fajlovima sa dosta dodatnih opcija, koji se može koristiti kao potencijalna zamena za standardni Windows Explorer. Zanimljivo je da se ovaj program razvija još od početka devedesetih godina prošlog veka gde je prvo… »