Balkan arhiva vesti 13.04.2016

Skoplje: 12 uhapšenih, povređen novinar

RTV 13.04.2016
SKOPLJE - U protestima koji su drugu noć zaredom održani u Skoplju uhapšeno je 12 osoba, a jedan novinar je povređen. To je za agenciju AFP potvrdio portparol policije Toni Angelovski. Kako javljaju makedonski mediji, demolirana je kancelarija… »

Sukob demonstranata i policije u Skoplju (FOTO + VIDEO)

Alo 13.04.2016
Demonstranti koji su u centru Skoplja protestovali protiv odluke predsednika države Đorđa Ivanova da abolira političare protiv kojih se vode sudski i istražni postupci porazbijali su večeras sve prozore na prostorijama Narodne kancelarije… »

Bakira Hasečić za AJB: Zločincu sam rekla da ovo nije 1992.

Al Jazeera 13.04.2016
Radomir Šušnjar, optužen za spaljivanje živih civila, vrijeđao u Parizu predstavnike Udruženja 'Žena – žrtva rata'. Piše: Fahrudin Smailović Žalbeni sud u Parizu u srijedu je donio odluku da se Radomir Šušnjar, osumnjičeni za spaljivanje… »

Dodik je bio pod istragom

Alo 13.04.2016
Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Goran Salihović potvrdio je danas da se protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika vodi istraga povezana sa poslovanjem "Pavlović banke" iz Bijeljine. "Istraga (protiv Dodika) se vodi u sklopu 'Pavlović… »

"Izveštaj o šest osoba zbog napada na Vučića"

B92 13.04.2016
Banjaluka -- MUP RS je podneo Specijalnom tužilaštvu izveštaj protiv šestoro lica u vezi s napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima. Kako prenose banjalučki mediji, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač naveo je da… »

Sukobi na makedonskoj granici: Policija opet zasula suzavcem migrante!

Kurir 13.04.2016
SKOPLJE - Makedonska policija ponovo je danas ispalila suzavac i šok-bombe na grupu migranata koji su protestovali sa grčke strane ograde od bodljikave žice, koja deli te dve zemlje. Između policije i migranata izbili su manji sukobi kad se grupa od… »

Demonstranti demolirali ured makedonskog predsjednika

Al Jazeera 13.04.2016
Nekoliko osoba je povrijeđeno, a desetak demonstranata privedeno u neredima koji su se dogodili u Skoplju. U sukobima prosvjednika i pripadnika policije, koji su izbili večeras na ulicama Skoplja, ozlijeđeno je nekoliko osoba te privedeno desetak… »

Mesić: Oduzimanje ureda je osobni obračun

Al Jazeera 13.04.2016
Stjepan Mesić optužuje Vladu za laži u kampanji za ukidanje prava na ured i kaže da je riječ o demagoškom potezu. Nakon što je hrvatska Vlada predložila Saboru da od 1. svibnja bivšem predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću "zbog trenutačnih… »

Karamarko: Pusićeva bez podrške Zagreba

RTS 13.04.2016
Prvi potpredsednik hrvatske vlade i lider najuticajnije vladajuće HDZ Tomislav Karamarko kaže da vlada Hrvatske nije raspravljala o kandidaturi Vesne Pusić za Generalnog sekretara UN. Ističe da je ona izbor bivše vlade Zorana Milanovića. Bivša… »

Karamarko: Hrvatska ne blokira put Srbije ka EU

RTS 13.04.2016
Potpredsednik hrvatske vlade i lider najuticanije vladajuće HDZ Tomislav Karamarko negirao je da Hrvatska blokira Srbiju na evropskom putu, odnosno u otvaranju poglavlja 23. Karamarko ističe da Srbija diktira tempo svojih pregovora. "Hrvatska ima neke… »