Balkan arhiva vesti 13.04.2016

Skoplje: 12 uhapšenih, povređen novinar

RTV 13.04.2016
SKOPLJE - U protestima koji su drugu noć zaredom održani u Skoplju uhapšeno je 12 osoba, a jedan novinar je povređen. To je za agenciju AFP potvrdio portparol policije Toni Angelovski. Kako javljaju makedonski mediji, demolirana je kancelarija… »

Haos u Makedoniji: Skoplje i Bitolj na nogama - zbog afere "prisluškivanje" više demonstranata privedeno, ima i povređenih…

Telegraf 13.04.2016
Protestanti traže ostavku Ivanova, zamrzavanje izbora zakazanih za 5. jun, kao i formiranje ekspertske vlade koja će organizovati kredibilne i demokratske izbore. U sukobima demonstranata i pripadnika policije, koji su izbili večeras na ulicama… »

Bakira Hasečić za AJB: Zločincu sam rekla da ovo nije 1992.

Al Jazeera 13.04.2016
Radomir Šušnjar, optužen za spaljivanje živih civila, vrijeđao u Parizu predstavnike Udruženja 'Žena – žrtva rata'. Piše: Fahrudin Smailović Žalbeni sud u Parizu u srijedu je donio odluku da se Radomir Šušnjar, osumnjičeni za spaljivanje… »

Tužilaštvo BiH potvrdilo da je Dodik pod istragom

Slobodna Evropa 13.04.2016
Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Goran Salihović potvrdio je danas da se protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika vodi istraga u vezi sa poslovanjem "Pavlović banke" iz Bijeljine. "Istraga (protiv Dodika) se vodi u sklopu 'Pavlović… »

Izvještaj Specijalnom tužilaštvu RS-a o napadu na Vučića

Al Jazeera 13.04.2016
MUP RS-a samoinicijativno podnio izvještaj o napadu na premijera Srbije u Potočarima prošle godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska podnijelo je početkom mjeseca izvještaj Specijalnom tužiteljstvu RS-a protiv šest… »

Ponovo suzavac na makedonsko–grčkoj granici

RTS 13.04.2016
Makedonska policija ponovo je ispalila suzavac i šok-bombe na grupu migranata koji su protestovali sa grčke strane ograde od bodljikave žice, koja deli te dve zemlje, objavio je "Rojters", pozivajući se na izveštaje svedoka. Ivanov, Pahor i Grabar… »

Demonstranti demolirali ured makedonskog predsjednika

Al Jazeera 13.04.2016
Nekoliko osoba je povrijeđeno, a desetak demonstranata privedeno u neredima koji su se dogodili u Skoplju. U sukobima prosvjednika i pripadnika policije, koji su izbili večeras na ulicama Skoplja, ozlijeđeno je nekoliko osoba te privedeno desetak… »

Mesić: Oduzimanje ureda je osobni obračun

Al Jazeera 13.04.2016
Stjepan Mesić optužuje Vladu za laži u kampanji za ukidanje prava na ured i kaže da je riječ o demagoškom potezu. Nakon što je hrvatska Vlada predložila Saboru da od 1. svibnja bivšem predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću "zbog trenutačnih… »

Orešković: Vlada podržava kandidaturu Vesne Pusić

RTS 13.04.2016
Hrvatski premijer Tihomir Orešković kaže da bivša hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova i predsednica opozicionog HNS-a Vesna Pusić uživa podršku Vlade kao kandidat za generalnog sekretara UN i da je Zagreb neće opstruisati. To je… »

Karamarko: Ne blokiramo Srbiju

Alo 13.04.2016
Potpredsednik hrvatske vlade i lider najuticanije vladajuće HDZ Tomislav Karamarko negirao je danas da Hrvatska blokira Srbiju na evropskom putu, odnosno u otvaranju poglavlja 23. "Ne, sve zavisi o Srbiji koja diktira tempo svojih pregovora. Hrvatska ima… »