Izvor: Alo/Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Vučić: Jeremića kvalifikuje diplomatsko iskustvo

Alo 13.04.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić obavestio je predsedavajućeg Generalne skupštine UN Mogensa Liketofta da je Srbija odlučila da kandiduje Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN uverena da ga ekstenzivno diplomatsko iskustvo kvalifikuje za tu… »

Oko 15.000 falsifikovanih izjava građana na listama

Alo 13.04.2016
Predsednik RIK-a Dejan Đurđević izjavio je da je do sada utvrđeno da postoji oko 15.000 falsifikovanih izjava građana na pojedinim stranačkim listama, što se u ranijim izbornim kampanjama nikada nije događalo, navodeći da sve ukazuje da je reč o… »

Jeftinije umreti u Rimu, nego u Beogradu!

Alo 13.04.2016
Prosečnom čoveku više se ispalti da umre u Rimu, Pragu ili Bratislavi, nego u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu. Cene pogrebnih usluga u tim gradovima, odnosno njihovim državama, neuporedivo su niže neko u Srbiji. Račun za poslednji ispraćaj u srpskoj… »

I Bošku Obradoviću zabranjen ulazak na Kosovo!

Alo 13.04.2016
Predsedniku Dveri Bošku Obradoviću danas nije odobren ulazak na Kosovo i Metohiju, gde je trebalo da se održi predizborni skup te stranke i koalicionog partnera Demokratske stranke Srbije, saopštila je večeras ta koalicija. Predsednica DSS-a Sanda… »

Marku Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo!

Alo 13.04.2016
Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Djuriću prištinske vlasti zabranile su ulazak na Kosovo i Metohiju, rečeno je večeras na konvenciji Srpske napredne stranke u Gračanici. Djurić koji je i član GO SNS nije se pojavio na konvenciji… »

Srbi mogu da glasaju, ali kao 2014.

Alo 13.04.2016
Vlada Kosova donela je odluku da Srbija neće moći da otvara glasačka mesta na Kosovu, već da će kosovskim Srbima biti omogućeno da glasaju putem centara za prikupljanje glasova OEBS, kao 2014. godine, izjavio je danas savetnik premijera i zamenik… »

Hrvatska da ne koči Srbiju na putu u EU!

Alo 13.04.2016
Bilateralna pitanja i sporove ne treba povezivati s pitanjem članstva neke države u Evropskoj uniji, izjavio je danas premijer Mađarske Viktor Orban komentarišući slučaj hrvatske blokade poglavlja 23. "Naš je stav da ako postoji neka rasprava… »

Inicijativa "Da se zna!" protiv nasilja nad LGBT osobama

Alo 13.04.2016
LGBT organizacije u Srbiji pokrenule su inicijativu "Da se zna!" čiji je cilj da se sistemski i metodološki pristupi rešavanju problema diskriminacije i nasilja prema osobama drugačije seksualne orijentacije, objavio je danas magazin "Liceulice". U… »

U Novom Sadu počelo leto! (FOTO)

Alo 13.04.2016
Iako nas od najtoplijeg godišnjeg doba kalendarski dele cela dva meseca, za Novosađane je leto već stiglo! Poznato novosadsko kupalište "Štrand" dobilo je svoje prve posetioce. Kako je još rano za brčkanje u Dunavu, Novosađani su požurili da… »

Generalštab u oblaku prašine

Alo 13.04.2016
Ozbiljniji radovi na rušenju zgrade Generalštaba su počeli, bar sudeći po ovom oblaku prašine. Prolaznici i vozači koji su se danas pre podne zatekli u Nemanjinoj ulici u Beogradu, našli su se u oblaku prašine. Naime, počelo je ozbiljnije… »