Izvor: Auto blog arhiva vesti 13.04.2016

Ferrari u Kini gradi najbrži rolerkouster na svetu

Auto blog 13.04.2016
Verovali ili ne, najvažnija turistička atrakcija na Bliskom istoku je „Ferarijev svet“ u Abu Dabiju, otvoren u oktobru 2010. godine. Zato i ne čudi da Italijani planiraju otvaranje još jednog tematskog centra, ovaj put u Kini, koji bi trebalo da… »

Netflix će emitovati novi Top Gear

Auto blog 13.04.2016
Netflix je izgubio bitku od Amazona za Džeremija Klarksona, Džejmsa Meja i Ričarda Hamonda, nakon što je trio napustio Top Gear. Ipak, Netflix se odlučio za sledeću najbolju stvar a to je „striming“ Top Geara na međunarodnom nivou. Po šefu… »

Lein Racing testirao na Slovakiaringu

Auto blog 13.04.2016
Najpoznatija staza u Slovačkoj, Slovakiaring, ovog vikenda biće domaćin druge runde šampionata sveta u automobilizmu ali i FIA ETCC-a, evropskog KUP-a u kome boje Srbije brani vozač Lein racinga iz Novog Sada, Mladen Lalušić. U sklopu priprema za… »

Sajamski uslovi za Mazde važe do kraja maja

Auto blog 13.04.2016
Prodajni uslovi koji su za Mazdine automobile vredeli dok je trajao BG Car Show, važiće do kraja maja. Tako se za preostale primerke Mazde 2 sa lagera odobrava specijalna, niža cena, a pri kupovini Mazde 3, Mazde 6 ili CX-5, kupac dobija gratis paket… »

BMW prodao dva miliona primeraka aktuelne Serije 5

Auto blog 13.04.2016
BMW je saopštio da je do sada širom sveta plasirao više od dva miliona komada aktuelne, šeste generacije Serije 5. To aktuelnu Seriju 5 čini najuspešnijom generacijom ovog modela, koji je od pojavljivanja prve generacije (1972. godine) do sada… »

Šta će kombajn na auto-putu?!

Auto blog 13.04.2016
Kako piše Mojauto, češka policija je na auto-putu uhapsila 23-godišnjeg vozača koji je odlučio da se kući odveze, ni manje ni više, nego kombajnom. On je na ovaj način želeo da izbegne troškove transporta, a sada mu pored zatvora u periodu od 6… »

Honda predstavila dve nove specijalne verzije modela Fireblade

Auto blog 13.04.2016
Honda je obradovala vozače na Ostrvu sa dve nove verzije svog Fireblade CBR1000RR motocikla. Prva, možda i primamljivija, je TT Special Edition – CBR “obučen” u boje legendarnog vozača sa “Isle of Man TT” trke, Džona Meginisa. Osim posebnih… »

Kako se kotiraju brendovi u Americi?

Auto blog 13.04.2016
Obično možete da naiđete na analize koji automobil je najbolji, ali ovaj put su analizirali cele brendove. Consumer Reports je uradio sledeće: dodali su ukupan skor, upotrebnu ocenu, kao i očekivanu pouzdanost atuomobila za svaki model koji su… »

Najavljen produženi Jaguar XF L

Auto blog 13.04.2016
Sem Audija i njegovog A4 L modela, i Jaguar je najavio da će predstojeći sajam automobila u Pekingu iskoristiti da kineskoj javnosti prikaže produženu L varijantu sedana XF. To su uostalom nagovestile i ranije objavljene špijunske slike test primerka… »

Novi Džoker vozi Infiniti G35 Coupe

Auto blog 13.04.2016
Super-heroji, ali i njihovi protivnici sa velikog platna, uglavnom i logično voze skupocene super-automobile. Ali ne i ovog puta... Bilo je puno polemike oko toga da li će Džared Leto dorasti zadatku zlikovca i antagonista čuvenom Betmenu. Kako je to… »