Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 13.04.2016

Cinično je kada Vučić brani novinare i medijske slobode

Beta 13.04.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su danas da je "cinizam ogromnih razmera" kada predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić brani novinare i medijske slobode, s obzirom da je u pitanju prvi… »

Jeremić deveti kandidat za novog generalnog sekretara UN, peti iz ex Yu

Beta 13.04.2016
Bivši šef diplomatije i predsedavajući Generalnoj skupštini UN, Vuk Jeremić deveti je kandidat u trci za nasednika Ban Ki Muna i peti iz bivše Jugoslavije. Prvi čovek svetske organizacije trebalo bi da bude izabran iz grupe istočnoevropskih… »

Bilateralne rasprave ne bi trebale da usporavaju priključenje EU

Beta 13.04.2016
Premijer Madjarske Viktor Orban izjavio je danas da ne želi da se upliće u raspravu Hrvatske i Srbije, ali je naveo da bilateralne rasprave dve zemlje ne bi smele da usporavaju priključenje Evropskoj uniji. "Naš je stav da ako postoji neka rasprava… »

Sastanak s Grabar Kitarovićevom bio dobar i otvoren

Beta 13.04.2016
Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sastanak s predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović u Mostaru bio otvoren i dobar, ali da su imali neke nesuglasice. "Imali smo dobar, otvoren razgovor, čini mi se iskren sa obe strane… »

Dačić se nada stišavanju baražne vatre u odnosima sa Hrvatskom

Beta 13.04.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izrazio je danas nadu da će u odnosima Srbije i Hrvatske doći do "stišavanja baražne vatre" i da će dve zemlje "pronaći način za racionalnu saradnju". Dačić je za televiziju N1 ocenio da nije dobro… »