Izvor: Blic arhiva vesti 13.04.2016

NUNS i NDNV: Novinarka nije prekršila etiku, Vučić: Ne kažnjavajte je u moje ime, sram vas bilo

Blic 13.04.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su danas da novinarka RTV Vojvodine Svetlana Božić Krainčanić nije prekršila nijednu pravnu, etičku ili profesionalnu normu kada je na konferenciji… »

Han osudio odluku Ivanova: Ovo nije u skladu sa mojim shvatanjem vladavine zakona

Blic 12.04.2016
Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han osudio je danas odluku makedonskog predsednika Đorđa Ivanova o pomilovanju svih koji su bili osumnjičeni za učešće u skandalu oko prisluškivanja i ocenio da su postupci makedonskog… »

Nemačka neće priznati rezultate izbora u Siriji

Blic 13.04.2016
Nemačka neće priznati rezultate parlamentarnih izbora koji se danas održavaju u delovima Sirije koji su pod kontrolom sirijske vlade, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke. Portparol Ministarstva Martin Šefer izjavio je novinarima u… »

Vučić i Orban danas u Subotici: Mađarska je pravi prijatelj Srbije

Blic 13.04.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas Mađarskoj na podršci Srbiji, navodeći da ta zemlja ničim ne ucenjuje Srbiju i ne ograničava i da to Srbija poštuje i ceni. - Sa Mađarskom ćemo da gradimo najbolje u budućnosti. Hvala Viktore… »

Oružani napad na autoputu: Opljačkano vozilo "Aks ekspresa", vozač udaren pištoljem u glavu

Blic 13.04.2016
Na autoputu Beograd - Zagreb, kod skretanja za "Ikarbus", oko 11:50 dogodila se oružana pljačka, potvrđeno je za "Blic" u MUP. Naoružani napadač presreo je vozilo kurirske službe "Aks ekspres" i uz pretnju pištoljem odneo torbu sa suvozačevog… »

Presuda za ubistvo na "saundu": Obezbeđenju koje je do smrti tuklo Frimermana od dve do 10 godina zatvora

Blic 13.04.2016
Viši sud u Beogradu osudio je danas na kazne od 27 meseci do 10 i po godina zatvora četvoricu bivših radnika obezbeđenja splava "Saund" jer su na smrt prebili Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava i naneli teške povrede dvojici… »

Naoružavali teroristu iz Pariza: Srbin i Crnogorac uhapšeni u Španiji

Blic 13.04.2016
Španska policija uhapsila je francuskog državljanina koji je navodno oružjem snabdeo Amedija Kulibalija koji je u januaru 2015. godine izvršio napad u Parizu, a u tokom zajedničke akcije španske i francuske policije uhapšene su još dve osobe - iz… »

Nestao suvlasnik "Pink taksija" Miroslav Ranković

Blic 13.04.2016
Miroslav Ranković (54), suvlasnik Pink taksija nestao je juče posle 15 časova, potvrđeno je "Blicu" u MUP-u. Od tada mu se gubi svaki trag. Nestanak Rankovića prijavljen je ovog jutra. Za njim je izdata potraga, a njegovi telefoni su isključeni… »

Tenzije: Amerika: Ruski avioni "agresivno" se približili našem ratnom brodu

Blic 13.04.2016
Ruski avioni su se "agresivno" približili američkom ratnom brodu izvevši niz preleta iznad američkog razarača u međunarodnim vodama u Baltičkom moru, javlja AFP pozivajući se na funkcionera američkog ministarstva odbrane koji je želeo da ostane… »

Efekat elektronskih građevinskih dozvola: Za tri meseca podneto više od 7.000 zahteva

Blic 13.04.2016
Direktorka Tima za regulatornu reformu NALED-a Jelena Bojović je izjavila danas da je uvođenje elektronskog sistema za izdavanje građevinskih dozvola, od početka 2016, jedna od najvažnijih reformi i istakla da već 5.000 sužbenika u Srbiji… »