Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Uživajte u lepom danu, sutra stižu oblaci

Blic 13.04.2016
U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije, mestimicno sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 7 C do 16 C, a najviša dnevna od 20 C do 24 C. Vetar će biti slab do umeren jugozapadni… »

MUP: predstavio novi internet portal

Blic 13.04.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavilo je danas svoj novi sajt, izrađen na osnovu smernica vlade Srbije, koji je sada pregledniji i kompatibilan je i sa svim mobilnim uređajima. Kako je rečeno na prezentaciji novog portala MUP-a u Palati Srbija… »

Još jedna lista na proveri u tužilaštvu i policiji

Blic 13.04.2016
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu danas je dalo nalog policiji za prikupljanje obaveštenja povodom još jedne, do sada već treće izborne liste, za koju Republička izborna komisija sumnja da sadrži određeni broj neautentičnih izjava grajdana… »

Devenport u Šapcu uručio ključeve stanova za 36 raseljenih porodica

Blic 13.04.2016
Ključeve za stanove u Šapcu danas je dobilo 36 porodica interno raseljenih i izbeglih lica, kao i socijalno ugroženih porodica. Projekat je finansirala EU sa 720.000 evra preko Hausing centra, a lokaciju za stanove i kompletnu infrastrukturu obezbedio… »

Godišnjica: Obeleženo 17 godina od napada na voz u Grdeličkoj klisuri

Blic 13.04.2016
U Grdeličkoj klisuri nedaleko od Leskovca, pored železničkog mosta preko Južne Morave, komemorativnim skupom i polaganjem venaca obleženo je 17 godina od NATO bombardovanja putničkog voza broj 393 u kome je poginulo najmanje 15 putnika, a na… »

AMSS: Vozite pažljivo, na ulicama povećan broj biciklista i motociklista

Blic 13.04.2016
U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme što uslovljava dobru prohodnost puteva, ali i povećan broj biciklista i motociklista na ulicama gradova i putnim mrežama u zemlji, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Mogući su odroni kroz stenske useke… »

"Istorijski čin": Potpisan protokol koji će baciti novo svetlo na stradanje Srba

Blic 13.04.2016
Arhiv Srpske pravoslavne crkve i Muzej žrtava genocida potpisali su Protokol o saradnji koji će omogućiti da te dve institucije u narednom periodu svojim radom i zajedničkim projektima doprinesu naučnom objašnjenju i stvaranju dokumentacione i… »

Srce za decu: Rođen gluv, a danas osvaja medalje za ples

Blic 13.04.2016
Iako je rođen sa velikim oštećenjem sluha, Valentin Horvat (17) iz Subotice od detinjstva niže uspehe na plesnom podijumu. Valentinu je pre 11 godina ugrađen kohlearni implantant, i od tada ni u čemu ne zaostaje za svojim vršnjacima. Plesom se bavi… »

PVA sistem: Sistemsko rešenje za transparentnu, savremenu i efikasnu listu lekova

Blic 13.04.2016
U hotelu Metropol održana je konferencija pod nazivom „Koliko smo blizu savremenom lečenju u Srbiji“ u organizaciji magazina Diplomacy & Commerce u sindikaciji sa londonskim Ekonomist-om, na temu unapređenja dostupnosti savremenih terapija za… »

Podrška: Evropska unija daje 14 miliona evra za Rome u Srbiji

Blic 13.04.2016
Evropska unija će nastaviti da pruža podršku za unapređenje položaja Roma i namerava da opredeli još 14 miliona evra za nove projekte koji treba da doprinesu izgradnji pravednog, inkluzivnog društva, rekao je danas šef sektora operacija Delegacije… »