Izvor: Blic/Vojvodina arhiva vesti 13.04.2016

Čudo neviđeno: Dragica Tomić u isto vreme i izabrana i smenjena sa mesta direktora

Blic 13.04.2016
Dragica Tomić, direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, poznata po brojnim aferama i sukobu interesa, danas je u isto vreme i smenjena i ponovo izabrana za direktorku. Do ove paradoksalne situacije došlo je tako što je… »

Klinički centar Vojvodine ostao bez obezbeđenja, lekare čuva policija

Blic 12.04.2016
Klinički centar Vojvodine ostaće bez službe obezbeđenja, jer je RFZO ukinuo stavku preko koje je ta usluga plaćana, iako su učestali napadi na zdravstvene radnike. Kako navode iz KCV, ubuduće će biti pojačane policijske i patrole komunalne… »

Komemoracija žrtvama fašista u Senti

Blic 13.04.2016
Komemoracija žrtvama koje su 1941. godine ubili mađarski fašisti u Senti, održana je na Pravoslavnom groblju u tom mestu. Kulturno-istorijsko društvo „Jovan Muškatirović“ iz Sente organizovalo je komemoraciju povodom 75 godina od stradanja Srba… »

Sunčanje na Štrandu pred kišu

Blic 13.04.2016
Letnje temperature, pred kišu, iskoristili su najuporniji Novosađani i Novosađanke kako bi uhvatile prve zrake sunca na Štrandu. Iako sezona na novosadskom kupalištu još nije počela, to nije omelo ljubitelje sunca da uživaju u njemu, a oni… »

LSV: predlaže: Organizovati tv duel kandidata za gradonačelnike Novog Sada

Blic 13.04.2016
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas sve kandidate za gradonačelnike Novog Sada na televizijsku debatu u kojoj bi ukrstili planove i argumente, a medije da takvu debatu organizuju. U saopštenju LSV se ocenjuje da je kampanja za… »

Počast ratnom heroju: Danima se borio protiv nacista, izabrao smrt umesto predaje

Blic 13.04.2016
Novobečejci i Belegišani odali su počast Aleksandru Beriću, koji je herojski poginuo u Drugom svetskom ratu kao komandant rečnog broda "Drava". Delegacije opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novi Bečej, u kojima su bili narodni poslanik Saša… »

Vučić i Orban posetili Studentski dom ’’Kolegijum Evropa’’ u Novom Sadu

Blic 13.04.2016
Predsednici Vlada Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban posetili su danas Studentski dom ’’Kolegijum Evropa’’ u novosadskom naselju Telep. Izgradnju te ustanove koja je otvorena u novembru prošle godine finansirali su Mađarska i… »

Naučio je 100 pilota da lete, ali mu je jedna pilotska želja ostala neispunjena

Blic 13.04.2016
Somborac Andrija Šil jedan je od najstarijih instruktora letenja i već decenijama obučava pilote. Andrija Šil (70) ima više od 2.000 letačkih sati na 15 tipova sportskih i vojnih aviona, a u svojoj poluvekovnoj karijeri pilota i instruktora… »