Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Optužuje bivšeg direktora policije Veljovića za prevremeno penzionisanje

Danas 13.04.2016
Nebojša Blagotić, bivši policijski inspektor u Nišu, odbija da prima penziju * Veljović: Ne sećam se svakog konkretnog slučaja * Žalbena komisija Vlade Srbije utvrdila da je rešenje o Blagotićevom penzionisanju "zasnovano na zakonu" Niš -… »

Dovoljan unos vode puni organizam energijom

Danas 13.04.2016
Opasnosti dehidracije: smanjenje mozga i hronične bolesti *Smanjen unos vode može da izazove umor, umanjenu kognitivnu funkciju, probleme sa raspoloženjem, pad krvnog pritiska i nedovoljnu vlažnost kože *Količina vode koju treba da unosimo svakog… »

Bacite se na vežbanje

Danas 13.04.2016
Studenti Tehnološkog instituta u Karlsrueu u Nemačkoj su isti kao i svi ostali studenti: ispiti kod njih izazivaju stres. Tako su istraživači sa ovog univerziteta, koji su tražili načine da ispitaju kako vežbanje utiče na reakciju organizma na… »

Otpušten u ponoć

Danas 13.04.2016
Ličnost danas: Siniša Mihajlović. Siniša Mihajlović definitivno nije prvi trener koji je otkaz dobio u telefonskom razgovoru. On je, ipak, jedan od retkih kome se to desilo u kasnim večernjim satima, nakon što je gazda završio pregovore sa… »

Knjige i krivica

Danas 13.04.2016
U predizbornoj buci i besu neprimetno je promakla vest, objavljena jedino u Danasu, da je Bavarska državna biblioteke Narodnoj biblioteci Srbije vratila knjige čuvenog beogradskog izdavača i knjižara Gece Kona, koje su Nemci za vreme Drugog svetskog… »

Vlasništvo nad zemljištem nije postojalo

Danas 13.04.2016
Zemljište je zapravo bilo nedefinisano: niti ga je neko posedovao, niti je bilo u prometu (ne možete nekom prodati pravo korišćenja zemljišta). U takvoj situaciji, rukovodstva su masovno u bilansima stanja vrednost zemljišta izražavala sa nula… »

Vuk Drašković: Opijanje Rusijom

Danas 13.04.2016
LIČNI STAV U državi koja pregovara o svom članstvu u EU, većina građana neprijateljski je nastrojena prema Evropi i čitavom Zapadu. Hoće pravoslavnu alijansu Beograda i Moskve. Hoće nemoguće, jer je Srbija ostrvo u moru EU i NATO saveza. Niti… »

Zašto ste opet šutjeli?

Danas 13.04.2016
POLEMIKA Povodom kolumne Radivoja Cvetićanina "Žigmanov" (Danas, 7. april) Koliki se broj prognanih Hrvata vratio, što je učinjeno glede kažnjavanja onih koji su činili zločine nad njima, kako su riješena njihova imovinska pitanja, zašto u… »

Sledi novo opterećenje osnovaca?

Danas 12.04.2016
Sednica Nacionalnog prosvetnog saveta. Beograd - - Sociologija i ustav i prava građana ubuduće će biti jedan predmet - sociologija sa pravima građana u Matematičkoj gimnaziji i matematičkim odeljenjima, čime će jedan slobodan čas u nedeljnom… »