Izvor: e-Novine arhiva vesti 13.04.2016

Ivanov: Dajem pomilovanje

e-Novine 13.04.2016
Zabrinutost i protesti zbog odluke makedonskog predsednika. Sjedinjene Američke Države i EU izrazile su "ozbiljnu zabrinutost" zbog odluke predsednika Makedonije Ðorđa Ivanova da pomiluje sve koji su bili osumnjičeni za učešće u skandalu oko… »

Mađarska ničim ne ucenjuje Srbiju

e-Novine 13.04.2016
Viktor Orban u poseti Srbiji. Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas Mađarskoj na podršci Srbiji, navodeći da ta zemlja ničim ne ucenjuje Srbiju i ne ograničava što, kako je rekao, zvanični Beograd ume da poštuje i ceni "Sa… »

Milorad Dodik pod istragom

e-Novine 13.04.2016
Tužilaštvo BiH potvrdilo. Glavni tužilac Bosne i Hercegovine Goran Salihović potvrdio je u sredu da se protiv predsednika Republike Šumske Milorada Dodika vodi istraga povezana sa poslovanjem "Pavlović banke" iz Bijeljine "Istraga (protiv Dodika) se… »

Vlada podržava kandidaturu Vesne Pusić

e-Novine 13.04.2016
Tihomir Orešković, premijer Hrvatske. Hrvatski premijer Tihomir Orešković izjavio je u sredu da bivša hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova i predsednica opozicionog HNS-a Vesna Pusić uživa podršku Vlade kao kandidatkinja za generalnu… »

Led Zeppelin optuženi za plagijat

e-Novine 13.04.2016
Stairway to Heaven. Gitarista i pevač Led Zeppelin moraće pred porotom na američkom sudu da objašnjavaju da li su ukrali početne akorde klasika "Stairway to Heaven" Američki okružni sudija Geri Klausner u Los Anđelesu zaključio je da su jedna od… »

Preminuo reditelj Tomaž Pandur

e-Novine 13.04.2016
In memoriam. Poznati slovenački pozorišni redatelj Tomaž Pandur umro je od posledica srčanog udara tokom probe predstave "Kralj Lir" Makedonskog narodnog teatra Pandur je diplomirao režiju u Ljubljani 1989. godine, a režirao je mnoge predstave… »

Diković persona non grata na Kosovu

e-Novine 13.04.2016
Nakon prvostepene presude protiv Fonda za humanitarno pravo. Odlikovani srbijanski general i načelnik GŠ Vojske Srbije biće, pokuša li da pređe granicu, u nadležnosti kosovske policije Ministar spoljnih poslova Kosova Petrit Selimi odlučio je da… »

Putin nikad nije bio u Panami

e-Novine 13.04.2016
Na braniku kremaljskog diktatora: Dušan Proroković i Miroslav Lazanski. Pominjanje Putinovog svetog imena u “Panama papers” izazvalo je lavinu burnih emocija u domaćim ruskokolonašima koji kremaljskog diktatora brane iz čiste, posve nesebične… »

Traže se Srbi i komunjare, živi ili mrtvi

e-Novine 13.04.2016
Ustašizacija Hrvatske u punom jeku. Zločestom zamjenom teza, endehazijski revizionisti i neoustaški militanti upravo to zlo - ideološke sukobe, sijanje međunacionalne mržnje i razdora, izazivanje uličnih i medijskih nereda, vjersku netrpeljivost… »

Autogenocid

e-Novine 13.04.2016
Godišnjica pogubljenja Slavka Ćuruvije. Vaktile je jedan ambiciozni buzerant - koristeći u razmišljanju autonomni umesto centralnog nervnog sistema - smislio trogatelni termin "autošovinizam" koji je trebalo da stigmatizuje osobe koja "mrze svoj… »