Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 13.04.2016

Državljani Srbije i CG među uhapšenima u Španiji

Glas Amerike 13.04.2016
U policijskoj raciji u Španiji uhapšen osumnjičeni za snabdevanje oružjem Amedija Kulibalija koji je prošle godine ubio pet osoba u Parizu. U operaciji uhapšeni i državljani Srbije i Crne Gore. Čovek osumnjičen da je snabdeo oružjem Amedija… »

Racija u firmi Mosak Fonseka

Glas Amerike 13.04.2016
Federalni agenti u Panami izvršili su pretres kancelarija firme Mosak Fonseka, koja se našla u centru afere "panamski papiri" Federalni agenti u Panami izvršili su pretres kancelarija firme Mosak Fonseka, koja se našla u centru pažnje svetske… »

Vučić i Orban razgovarali u Subotici

Glas Amerike 13.04.2016
Na otvaranju pogona fabrike Masterplast u Subotici danas su se sastali premijeri Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban. Potvrđena je dobra saradnja dve zemlje, zaključili su premijeri. Uz zahvalnost Mađarskoj na podršci na evropskom… »

Drugi dan protesta u Skoplju

Glas Amerike 13.04.2016
U centru Skoplja drugi dan zaredom traju protesti opozicije, koja zahteva ostavku predsednika Đorđija Ivanova, zbog toga što je odlučio da abolira sve političare protiv kojih se vode krivični postupci u aferi ilegalnog prisluškivanja. Ivanov je… »

WADA: Meldonijum dugo ostaje u telu

Glas Amerike 13.04.2016
Svetska antidoping agencija (WADA) pružila je nadu desetinama sportista koji su od početka godine bili pozitivni na meldonijum. Svetska antidoping agencija (WADA) je priznala da nije znala koliko je tačno vremena neophodno pre nego što se ta supstanca… »

FBI platio hakerima da otključaju ajfon

Glas Amerike 13.04.2016
Uticajni američki dnevnik Vašington post preneo je da su federalni istražitelji platili profesionalne hakere da im pomognu da provale u Eplov ajfon koji je koristio jedan od terorista u Kaliforniji. Terorista je odgovoran za napad u San Bernardinu, u… »

Migrantska kriza: 'Početak turske bazar politike'

Glas Amerike 13.04.2016
Mnogi evropski parlamentarci dovode u pitanje sporazum EU-Turska o rješavanju migrantske krize uz ranija upozorenja da su se Ankari nesmotreno dali ključevi evropskih vrata. Sporazum EU-Turska o rješavanju migrantske krize, za jedne je najviše što se… »

Oštrije regulative zbog "panamskih papira"?

Glas Amerike 13.04.2016
Afera “panamski papiri” vjerovatno će dovesti do krivičnog gonjenja ljudi optuženih za finansiranje terorističkih organizacija i pojačati politički pritisak da se pooštre finansijske regulative u Sjedinjenim Državama. Napori da se zaustavi… »

London - centar sistema poreskih oaza

Glas Amerike 13.04.2016
Procurela dokumenta iz Paname otkrila su ne samo da je i lično premijer Dejvid Kameron profitirao na ofšor kompaniji svog oca, već su pokazala i razmere novca skrivenog na of-šor računima. Posle višednevnih spekulacija u medijima, britanski premijer… »

Šok bombama na migrante u Makedoniji

Glas Amerike 13.04.2016
Makedonska policija ponovo je bacila suzavac i šok bombe na grupu migranata koji su pokušali da preskoče ogradu u Idomeni, na granici sa Grčkom. Incident je usledio posle sličnih sukoba u nedelju na istom mestu, kada je policija upotrebila suzavac… »