Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 13.04.2016

Povećati broj časova đacima?

Glas Zapadne Srbije 13.04.2016
Trebalo bi omogućiti da učenici imaju više časova nedeljno, jer su među najmanje opterećenima u Evropi. Zato bi trebalo menjati i Zakon o osnovama sistema obrazovanja. Ovakve ideje čule su se na jučerašnjoj sednici Nacionalnog prosvetog saveta, a… »

Bolnička posteljina iz barutane

Glas Zapadne Srbije 13.04.2016
Čačak – Grudno odeljenje gradske Bolnice u Čačku onomad je ostalo bez posteljine ali je načelnica, pozivom na pravu adresu, odmah nabavila novu. Darodavac je Samostalni sindikat fabrike baruta „Milan Blagojević - Namenska” iz Lučana, odakle… »

Izmena saobraćaja zbog radova na nadvožnjaku

Glas Zapadne Srbije 13.04.2016
Požega - Zbog radova na nadvožnjaku preko pruge i puta preko državnog puta prvog B reda broj 23 i državnog put prvog B reda broj 21, deonica Požega - Užice, Ariljska rampa od jutros u 09:00 časova, došlo je do izmene režima saobraćaja na… »

Polet iz Ljubića bolji od Brezaka u polufinalu Kupa FSMO

Glas Zapadne Srbije 13.04.2016
Pranjani – Pravi sportski ambijent, fer i korektna igra Brezaka iz Pranjana, člana opštinske lige Gornji Milanovac i srpskoligaša Poleta iz Ljubića učinili su zadovoljnim prisutne posetioce polufinalnog susreta Kupa. Polet je opravdao ulogu… »

FAP pobednik Kupa, Šalipur u klubu „100“

Glas Zapadne Srbije 13.04.2016
Priboj – Posle prvenstvene pobede u duelu sa Karađorđem iz Topole, navijače FAP-a obradovale su još dve lepe vesti sa fudbalskog terena. U finalnoj utakmici Kupa FS zlatiborskog okruga, srpskoligaš iz Priboja savladao je Ariljsku Rampu iz Požege… »

Šutanovac: Vlast neće na TV duel

Glas Zapadne Srbije 13.04.2016
Čačak - Četiri godine Srbija živi u promašenim obećanjima, koje vlada Aleksandra Vučića daje građanima, a istovremeno regioni širom zemlje propadaju, izjavio je funkcioner Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac, dodajući da su istovremeno… »

Ilić vešto beži sa megdana

Glas Zapadne Srbije 13.04.2016
Čačak - Povodom medijske polemike, koja se tokom dana pojavila u političkoj javnosti grada, a vezana je za organizovanje TV duela kandidata za gradonačelnika Čačka, Izborni štab Nove Srbije (NS) ponovio je poziv kandidata za gradonačelnika NS… »

MSS podržavaju Dveri

Glas Zapadne Srbije 13.04.2016
Čačak - Monarhistička stranka Srbije (MSS), na predstojećim izborima će, kako na republičkom, tako i na loklanom nivou podržati Srpski pokret Dveri. MSS poziva svoje simpatizere da masovno izađu na izbore i podrže vizije Srpskog pokreta Dveri, za… »

Velike štete od poplava na poljoprivredi

Glas Zapadne Srbije 13.04.2016
Arilje, Lučani - Od posledica martovske poplave u Srbiji je uništeno oko 6.000 hektara obradivog zemljišta, a prema prvim procenama, ukupna šteta na poljoprivrednom zemljistu je oko 10.000 evra. U Lučanima je najveća šteta na njivama uglavnom od… »

Milun Todorović: Gradonačelnik bez plate, auta, vozača i dnevnica

Glas Zapadne Srbije 13.04.2016
Čačak - Želim da promenim položaj i grada i sugrađana. Čačak je nekad u čitavoj Jugoslaviji bio poznat kao razvijen industrijski centar, sa moćnim preduzetništvom. Zatim sam gledao kako se ređaju decenije i propuštene prilike, ali sad vidim… »