Izvor: Južne vesti arhiva vesti 13.04.2016

Grad: "Pčelica" će vraćati dug roditeljima od sledeće nedelje

Južne vesti 13.04.2016
Niš Oko 60 roditelja, koji su Predškolskoj ustanovi "Pčelica" do sada podneli zahtev za poravnanje duga jer su joj za boravak deteta u vrtiću mesečno plaćali oko 1.000 dinara više nego što zakon dozvoljava, dobiće svoj novac verovatno sledeće… »

Pred izbore i nove povlastice za gradski prevoz

Južne vesti 13.04.2016
Niš Još 9.500 penzionera u Nišu ubuduće će besplatno dobijati kartice za autobuski prevoz. Odluku da privilegije omogući pred izbore gradonačelnik objašnjava tvrdnjom da su sada "ostvarene uštede" i stvorena mogućnost za to. Odlukom Gradskog… »

Niški političari složni u svirci, ali ne i u ideologijama

Južne vesti 13.04.2016
Niš Na niškoj političkoj sceni u predizbornoj kampanji je sve moguće, pa su se tako Dejan Rajčić iz Nove Srbije, Igor Novaković SPS i Branislav Jovanović NPS okupili i svirali gitare i bubanj. Kažu, okupljanje je kolegijalno i nije bilo govora o… »

Podsećanje na mesto prvog niškog marionetskog pozorišta

Južne vesti 13.04.2016
Niš "U Pionirskom domu u Nišu počelo je sa radom pozorište lutaka" vest je objavljena u "Narodnim novinama" 8. decembra 1951. godine. Na to prvo niško marionetsko pozorište u današnjoj zgradi Pašinog konaka u Tvrđavi podsećaju članovi kreativne… »

Domazet i zvanično kandidat za gradonačelnika Niša

Južne vesti 13.04.2016
Niš Koalicija okupljena oko DS konačno je, kako kaže lider ove stranke u Nišu Miodrag Stanković, postigla dogovor da njihov kandidat za prvog čoveka grada bude Vladimir Domazet. Iako je i sam Domazet prilikom predaje liste, čiji je nosilac, rekao… »

Zaharijev: Sumnjam da nam je neko podmetnuo lažni pečat

Južne vesti 13.04.2016
Bosilegrad Nakon što je RIK zbog falsifikovanog pečata odbacio izbornu listu Vladimira Zaharijeva , predsednik Opštine Bosilegrad sumnja da mu je neko zamenio potpise “jer nekom smeta u Srbiji”. Zaharijev kaže da je revoltiran i iznenađen ovom… »

Perišić najavio "tajnog" investitora za novi akva-park

Južne vesti 13.04.2016
Niš Niška Banja Po ko zna koji put gradske vlasti Niša najavljuju izgradnju akva-parka na Loznom kalemu. Gradonačelnik Zoran Perišić najavio početak radova za jesen, ali nije želeo da kaže ko će ga navodno graditi. Ime investitora gradonačelnik… »

Na “Majskom turniru” od ove godine i srednjoškolci

Južne vesti 13.04.2016
Niš I dok su na prošlogodišenjem “Majskom turniru” u malom fudbalu, koji je pokrenut nakon 20 godina pauze, učestvovali samo osnovci, ove godine biće organizovano takmičenje i za srednjoškolce i studente. Nadmetanja kreću nakon prvomajskih… »

Na 9. Sajmu obrazovanja u Nišu 40 škola i fakulteta

Južne vesti 13.04.2016
Niš Budući srednjoškolci i studenti upoznaće se da ponudom preko 40 srednjih, visokih škola, privatnih i državnih fakulteta iz Niša, Srbije i inostranstva na Sajmu obrazovanja “Moja karijera - moj izbor” koji će biti održan 15. i 16. aprila u… »

Produžen rok za vantelesnu oplodnju iz Fonda “Sveta Petka“

Južne vesti 13.04.2016
Niš Bračni parovi koji se leče od steriliteta, a žive u niškoj Opštini Medijana, mogu se, umesto do 7. aprila, za vantelesnu oplodnju koja će biti finansirana iz opštinskog Fonda “Sveta Petka” prijaviti do 20. aprila. Rok je produžen za još… »