Izvor: Kamatica arhiva vesti 13.04.2016

Svetske berze ignorisale upozorenje MMF-a

Kamatica 13.04.2016
Vodeće evropske berze registrovale su juče rast akcija, ignorišući upozorenje Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da je globalna ekonomija suočena sa slabim privrednim rastom i mogućom ozbiljnom štetom u slučaju da Britanija izađe iz sastava… »

Državne dužničke hartije podigle promet

Kamatica 13.04.2016
Domaće tržište akcija zabeležilo je danas izuzetno visok obim prometa zahvaljujući domaćim dužničkim hartijama, uz oporavak indeksa Beogradske berze. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 231,97 miliona dinara (1,88 miliona evra). Indeks… »

Atina: Blizu smo dogovora sa kreditorima

Kamatica 13.04.2016
Vlasti u Grčkoj su saopštile su danas da su veoma blizu postizanja dogovora sa međunarodnim kreditorima, uprkos obustavi runde pregovora o najnovijim grčkim reformama. "Veoma smo blizu postizanja dogovora sa institucijama. Definitivna odluka će biti… »

Nafta opet posustala, splasnuo optimizam prema Dohi

Kamatica 13.04.2016
Cene nafte su danas posustale nakon oporavka podstaknutog izveštajima da su se Saudijska Arabija i Rusija složile da zamrznu proizvodnju uoči ključnog sastanka proizvođača "crnog zlata" u Dohi. Američka "laka" nafta WTI za isporuku u maju oslabila… »

Vesti sa tržišta

Kamatica 13.04.2016
Dolar je u utorak oslabio na najniži nivo od kraja avgusta u poređenju sa korpom glavnih valuta, dok su robne valute ostvarile rast s obzirom da je rast cene nafte uticao na povećanje tražnje za rizičnijom imovinom na svim finansijskim tržištima… »

Nov automobil na lizing ili na kredit

Kamatica 13.04.2016
Kada kupujete nov automobil pred vama su vam tri načina plaćanja: gotovina, kredit ili lizing. Ako niste među tim srećnicima kupovine za gotovinu dilema se svodi na kredit ili lizing? O kupovini vozila na kredit se manje više sve zna, kredit će vam… »