Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Ludo vreme: Sutra kiša, a za vikend plaža - u nedelju 29 stepeni!

Kurir 13.04.2016
BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 7 C do 16 C, a najviša dnevna od 20 C do 24 C. Vetar će biti slab do umeren… »

Ambasador Evropske unije Majkl Devenport u Šapcu

Kurir 13.04.2016
ŠABAC - Ambasador Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i republički komesar za izbeglice Vladimir Cucić danas su svečano otvorili objekat za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Šapcu… »

Napad u Grdeličkoj klisuri i dalje čujem jauke krvavih ljudi iz voza

Kurir 13.04.2016
GRDELICA - Ta slika će me pratiti do kraja života... I danas imam noćne more i budim se u znoju. Stalno sanjam kako me projektili i avioni NATO prate. Kad je odjeknula ta jeziva eksplozija, nisam ni osetio da sam pogođen, ali zato i danas čujem… »

Lončar: Na tender za Klinički centar Srbije prijavilo se 7 firmi

Kurir 13.04.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se na tender za izgradnju novog objekta Kliničkog centra Srbije prijavilo sedam firmi i da će do kraja aprila biti izabrana najbolja ponuda. "Mi smo završili projekat, završili smo tender… »

Pažljivo za volanom: Putevi prohodni, ali povećan broj biciklista i motociklista

Kurir 13.04.2016
U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme što uslovljava dobru prohodnost puteva, ali i povećan broj biciklista i motociklista na ulicama gradova i putnim mrežama u zemlji, saopštio je Auto-moto savez Srbije. AMS S upozorava na dodatnu opreznost… »

Obeležavanje srpskog stradanja: Poziv za prikupljanje imena srpskih žrtava u ratovima 20. veka

Kurir 13.04.2016
Društvo za podizanje Memorijalnog centra srpskim žrtvama genocida u 20. veku nastoji najpre da popiše sve srpske žrtve u svim ratovima u toku proteklog veka, a zatim i da u Beogradu podigne odgovarajuće zdanje koje će građevinskim, arhitektonskim i… »

(Foto) voja 3 pištolja: Za oružje imam sve dozvole, a u potezanju sam bio najbrži!

Kurir 13.04.2016
BEOGRAD - Za one koji su zaboravili, nekada je tokom devedesetih mahao jednim, a sada bi lider radikala mogao da se razmaše sa tri pištolja. Kako sam kaže, u ovom trenutku poseduje „CZ 99“, poznatiji kao „duga devetka“, revolver „magnum… »

Marko Đurić: SNS će osloboditi Vračar 24. aprila

Kurir 13.04.2016
BEOGRAD - Član Predsedništva SNS Marko Đurić učestovao je danas u akciji uređenja Čuburskog parka u beogradskoj opštini Vračar i poručio da će SNS "osloboditi" Vračar posle 24 godine. "Vračarom je 24 godine upravljala u različitim… »

Verbić: Od danas otvoren konkurs za istraživačke projekte

Kurir 13.04.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnologije Srđan Verbić danas je proglasio otvorenim konkurs za naredni ciklus finansiranja istraživačkih projekata, na koji prvi put, pored istraživača iz oblasti tehničko-tehnoloških i prirodnih nauka, mogu da se… »

(Video) Malo vas zna šta će se desiti ako 60 sekundi pritiskate ovu tačku na ruci

Kurir 13.04.2016
Refleksologija je deo alternativne medicine, koji pruža opipljive i pozitivne efekte po zdravlje. Zastupnici ovog pravca veruju da su ruke i noge podeljena na određena područja, koja su povezana sa različitim organima u telu, kao i da masiranje tih… »