Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 13.04.2016

Više povređenih u sukobu demonstranata i policije u Skoplju

N1 Info 13.04.2016
Gnev makedonske opozicije zbog abolicije političara protiv kojih se vode postupci, uključujući i one koji su vezani za aferu prisluškivanih razgovora. Protesti sa zahtevom za ostavkom makedonskog predsednika Đorđa Ivanova završeni su sukobom… »

Francuska će izručiti Šušnjara Bosni

N1 Info 13.04.2016
Francuska će izručiti Bosni i Hercegovini Radomira Šušnjara, pripadnika paravojnih srpskih snaga, osumnjičenog za ratne zločine nad bošnjačkim civilima na području Višegrada tokom 1992. godine, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH. Iz Tužilaštva… »

Krivične prijave zbog napada na Vučića u Srebrenici

N1 Info 13.04.2016
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je MUP RS podneo krivične prijave Specijalnom tužilaštvu RS protiv šest osoba koje su učestvovale u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića, tokom komemoracije u… »

Kazna za novinarku RTV-a pritisak ili autocenzura?

N1 Info 13.04.2016
Novinarka i urednica RTV Vojvodina Svetlana Božić Krainčanić kažnjena je na ličnu odluku generalnog direktora, jer je premijeru postavila pitanje u ime nevladine organizacije koja za to nije imala priliku. Time je, navodi se u rešenju o suspenziji… »

Joksimović: Hrvatska će konstantno biti kamen spoticanja

N1 Info 13.04.2016
Hrvatska koristi ucenjivački potencijal, ali nema tu vrstu snage i moći da zaustavlja Srbiju na evropskom putu, mada mislim da će konstantno biti kamen spoticanja, izjavila je Aleksandra Joksimović iz Centra za spoljnu politiku. U odnosima sa… »

Policija opet koristila suzavac protiv migranata u Idomeniju

N1 Info 13.04.2016
Makedonska policija je danas upotrebila suzavac i šok bombe kako bi zaustavila tridesetak izbeglica koje su, koristeći ćebad, pokušale da pređu preko bodljikave žice, postavljene sa grčke strane granice. Nema podataka o povređenima na zatvorenom… »

Tužilaštvo potvrdilo da je Dodik pod istragom

N1 Info 13.04.2016
Glavni tužitelj BiH Goran Salihović potvrdio je da se protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika vodi istraga povezana s poslovanjem "Pavlović banke" iz Bijeljine. "Istraga (protiv Dodika) se vodi u sklopu 'Pavlović banke'. Tri-četiri… »

Zeri: Ljubiša Diković nepoželjan na Kosovu

N1 Info 13.04.2016
Ministar spoljnih poslova Kosova Petrit Selimi doneo je odluku kojom se načelnik generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković proglašava za nepoželjnu osobu i zabranjuje ulazak na Kosovo, preneo je portal zeri.info. U odluci, objavljenoj na sajtu… »

Smirivanje tenzija u odnosima Zagreba i Beograda

N1 Info 13.04.2016
Dan nakon prilike za bilateralne susrete koju su lideri regiona iskoristili na sajmu u Mostaru, Hrvatska je ponovila insistiranje na odustajanju Beograda od univerzalne jurisdikcije za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, saradnji Srbije sa Haškim… »