Izvor: N1 Info/Ekonomija arhiva vesti 13.04.2016

Nikolić razgovarao sa kineskim investitorima

N1 Info 13.04.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu s predsednikom Čajna Balkan Investment korporacije Cangom Đianđenom o investicijama u Srbiji, saopšteno je iz Predsedništva. Direktor kineske kompanije kazao je da oni žele da ulažu… »

Gradonačelnik Niša najavio izgradnju akva parka

N1 Info 13.04.2016
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je da će naredne nedelje predstaviti investitora koji je zainteresovan da izgradi akva park na ulazu u Nišku Banju, na lokaciji "Lozni kalem". Perišić je na konferenciji za novinare kazao da je još rano da… »

Mihajlović: Nećemo tolerisati probijanje rokova

N1 Info 13.04.2016
Ugovoreni rokovi za projektovanje, kontrolu i realizaciju projekata moraju da se poštuju, u suprotnom raskidaće se ugovori, izjavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. Ona je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, na sastanku s… »

Otvoren novi pogon Masterplasta u Subotici

N1 Info 13.04.2016
Kompanija Masterplast danas je u Subotici otvorila pogon za proizvodnju staklene vune u koju je investirano oko osam miliona evra i gde će u narednih nekoliko godina biti zaposleno 205 radnika. Vlada Srbije je podržala tu investiciju sa dva miliona… »

Diplomatski izvori: Nije potrebna saglasnost EK za Železaru

N1 Info 13.04.2016
Za prodaju Železare Smederevo kineskoj kompaniji Hestil nije potrebna niti je tražena saglasnost Evropske komisije (EK), jer je to komercijalni ugovor zemalja, odnosno firmi izvan Evropske unije, rekli su agenciji Beta u Briselu evropski diplomatski… »

Delegacija Srbije predstavlja rezultate na zasedanju MMF

N1 Info 13.04.2016
Delegacija Srbije prisustvovaće prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke koje se održava od 12. do 17. aprila u Vašingtonu, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). U delegaciji na čelu sa guvernerom NBS Jorgovankom… »

Blic: EK dala načelnu saglasnost za prodaju Železare

N1 Info 13.04.2016
Evropska komisija dala je u utorak načelnu saglasnost za prodaju smederevske Železare kineskoj kompaniji Hestil, piše Blic. Zvanična potvrda te odluke stići će u Beograd do petka i to je poslednja prepreka za tu transakciju, pa je potpisivanje… »