Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 13.04.2016

SAD kritikuje ugrožavanje sloboda kod svojih saveznika

N1 Info 13.04.2016
Vlade širom sveta preduzimaju određene mere koje podrivaju osnovne slobode, upozorile su u subotu uveče SAD u izveštaju u kojem kritikuju svoje saveznike, Tursku i Egipat, javile su svetske agencije. Američki državni sekretar Džon Keri, u preambuli… »

RSF: Sloboda medija u svetu znatno ugrožena

N1 Info 13.04.2016
Sloboda medija znatno je ugrožena u svetu u periodu od 2013. do 2016. godine, saopštila je međunarodna organizacija Reporteri bez granica (Reporters sans frontieres - RSF), koja će naredne nedelje objaviti svoj godišnji izveštaj o situaciji u… »

Uhapšeni Srbin i Crnogorac zbog veze s ubistvima u Parizu

N1 Info 13.04.2016
Španska policija uhapsila je u sredu tri osobe, među kojima su jedan Srbin i jedan crnogorski državljanin zbog sumnje da su povezani sa napadačem koji je prošle godine ubio četiri osobe u Parizu. Vlasti Španije saopštile su da je uhapšen Francuz… »

Policija pretresla prostorije Mosak Fonseke

N1 Info 13.04.2016
Panamske vlasti u utorak uveče pretresle su kancelarije pravne firme Mosak Fonseka tragajući za dokazima o ilegalnim aktivnostima. Firma sa sedištem u Panami je u središtu afere nazvane "Panamski dokumenti" koja je razotkrila brojne moćnike širom… »

EU zabrinuta zbog povećanog broja migranata iz Libije

N1 Info 13.04.2016
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je zabrinutost zbog povećanog broja migranata koji iz Libije stižu u Evropu, dok je EU fokusirana na slanje ljudi nazad u Tursku. Tusk je izjavio da je "broj potencijalnih migranta u Libiji alarmantan"… »

Pijani češki policajac razlupao 51 vozilo

N1 Info 13.04.2016
Pijani češki policajac (46) u mahnitoj vožnji razlupao je najmanje 51 parkirani automobil na ulici u Pragu, prenosi ČTK. Policija je svog kolegu uhapsila dok je pokušavao da pobegne u svom terenskom vozilu, dodaje agencija. U ovoj bizarnoj nesreći… »

Delio vijagru u zamenu za glas na izborima

N1 Info 13.04.2016
Južnokorejski grad Suvon u utorak je otvorio istragu o jednom od kandidata na parlamentarnim izborima koji je navodno starijim muškarcima delio pilule za potenciju u zamenu za glasove. Parlamentarni izbori, koji se u Južnoj Koreji održavaju danas… »

EU zabrinuta zbog odluke Ivanova da abolira političare

N1 Info 13.04.2016
Evropska unija izrazila je ozbiljnu zabrinutost zbog oduke predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da abolira sve političare protiv kojih se vode krivični postupci u aferi ilegalnog prisluškivanja. "Makedonija se obavezala da promoviše vladavinu prava… »

Izbori u Siriji, građani glasaju za parlament

N1 Info 13.04.2016
U delovima Sirije pod kontrolom sirijske vlade jutros su otvorena biračka mesta na kojima građani glasaju za novi saziv parlamenta. Građani Sirije glasaju za novi saziv od 250 poslanika, na području pod kontrolom predsednika Bašara el Asada, što… »