Izvor: Newsweek arhiva vesti 13.04.2016

Makedonija: Ivanov pomilovao prisluškivače, Skoplje proključalo (FOTO)

Newsweek 13.04.2016
Protest je sinoć počeo zbog odluke predsednika Makedonije Djordja Ivanova da abolira sve politčare, čime su obuhvaćeni i političari i njihovi saradnici iz afera povezanih s prisluškivanjem razgovora. Lider najveće opozicione stranke u Makedoniji i… »

Zaliv pod kontrolom: Egipat ustupio dva strateški važna ostrva Saudijskoj Arabiji (FOTO)

Newsweek 13.04.2016
Ostrva se nalaze na ulazu u Zaliv Akaba i biće zvanično označena da su u saudijskim vodama na osnovu sporazuma objavljenog u subotu u Kairu. Egipat je ustupio dva ostrva, Tiran i Sanafir, u strateškom Tiranskom moreuzu. se saglasio s namerom Egipta… »

​Sve za kadar: Avion umalo pokupio turistu koji je lovio savršenu fotografiju (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Turista se u poslednjem trenutku spustio u nizak stav, a letelica mu je prozujala tik iznad glave. Video snimak u kojem se vidi zastrašujući momenat kada je pri sletanju umalo udario turistu na karipskom ostrvu St. Barts viralno se proširio internetom… »

Smena na tronu: Ova komapnija je zamenila Gasprom kao najveća ruska firma

Newsweek 13.04.2016
Cene akcija Rosnjefta su na najvišem nivou otkako je 2006. godine započeto sa njihovim trgovanjem, zahvaljujući čemu je vrednost kompanije dostigla 51,7 milijardi dolara. Ruska naftna kompanija Rosnjeft postala je najveća ruska kompanija po… »

​Zatvara nebo: S-500 će nadmašiti sve protiv-raketne sisteme na svetu

Newsweek 13.04.2016
Ruski S-500 može da otkrije i istovremeno gađa do deset balističkih i supersoničnih ciljeva. Odbrambeni sistem S-500 nadmašiće sve do sada poznate raketne štitove, uključujući ruski S-400 i američki "Patriot Advanced Capability 3", i sasvim će… »

Opasan trend kod ruskih tinejdžera: Beskućnike masovno ubijaju iz zabave (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Grupa tinejdžera je 10. aprila napala grupu beskućnika na ulici i nasmrt prebila dvojicu od njih, dok je dvojicu povredila. Policija u Moskvi uhapsila je koji su ubili troje beskućnika. Iza rešetaka su završila trojica mladića i dve devojke. Grupa… »

Po kladionicama Jeremić među favoritima za mesto prvog čoveka UN

Newsweek 13.04.2016
Ispred Vuka Jeremića na listi ove kladionice je, sa najviše izgleda da dođe na čelo svetske organizacije, Helen Klark sa Novog Zelanda. Nekadašnji šef srpske diplomatije i bivši predsednik Generalne skupštine UN je, nakon objavljivanja zvanične… »

​Samo za žene: Ovo je najluđa crkva na svetu (FOTO)

Newsweek 13.04.2016
Crkva u obliku cipele na štiklu izgrađena je 2016. godine od 320 plavičastih staklenih panela postavljenih na metalnu konstrukciju. Na velikom betonskom disku u parku Oušn Vju na , nalazi se jedna neobična staklena konstrukcija koja podseća na sve… »

Časovnik dijeta: Nije loše paziti u koje vreme jedete

Newsweek 13.04.2016
Ispitivanje je pokazalo da su najkritičniji sati za dijetu između 18 i 22 sata, kada je najteže izdržati bez hrane i osobe koje su na dijeti. Jedna kompanija sprovela je istraživanje koje je sakupljalo podatke o osobama koje su znatno smršavile… »

Majstor za bekstvo: Hobotnica pobegla iz akvarijuma u svoj prirodni dom (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Hobotnica muškog pola, nazvana Inki, poklonjena je akvarijumu "Napijer" pre dve godine, nakon što je spasena iz mreže za hvatanje rakova, prenela je agencija AFP. Hobotnica veličine lopte za ragbi uspela je da se provuče kroz usku cev u Nacionalnom… »