Izvor: Newsweek/Svet arhiva vesti 13.04.2016

Zaliv pod kontrolom: Egipat ustupio dva strateški važna ostrva Saudijskoj Arabiji (FOTO)

Newsweek 13.04.2016
Ostrva se nalaze na ulazu u Zaliv Akaba i biće zvanično označena da su u saudijskim vodama na osnovu sporazuma objavljenog u subotu u Kairu. Egipat je ustupio dva ostrva, Tiran i Sanafir, u strateškom Tiranskom moreuzu. se saglasio s namerom Egipta… »

​Sve za kadar: Avion umalo pokupio turistu koji je lovio savršenu fotografiju (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Turista se u poslednjem trenutku spustio u nizak stav, a letelica mu je prozujala tik iznad glave. Video snimak u kojem se vidi zastrašujući momenat kada je pri sletanju umalo udario turistu na karipskom ostrvu St. Barts viralno se proširio internetom… »

​Zatvara nebo: S-500 će nadmašiti sve protiv-raketne sisteme na svetu

Newsweek 13.04.2016
Ruski S-500 može da otkrije i istovremeno gađa do deset balističkih i supersoničnih ciljeva. Odbrambeni sistem S-500 nadmašiće sve do sada poznate raketne štitove, uključujući ruski S-400 i američki "Patriot Advanced Capability 3", i sasvim će… »

Opasan trend kod ruskih tinejdžera: Beskućnike masovno ubijaju iz zabave (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Grupa tinejdžera je 10. aprila napala grupu beskućnika na ulici i nasmrt prebila dvojicu od njih, dok je dvojicu povredila. Policija u Moskvi uhapsila je koji su ubili troje beskućnika. Iza rešetaka su završila trojica mladića i dve devojke. Grupa… »

Majstor za bekstvo: Hobotnica pobegla iz akvarijuma u svoj prirodni dom (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Hobotnica muškog pola, nazvana Inki, poklonjena je akvarijumu "Napijer" pre dve godine, nakon što je spasena iz mreže za hvatanje rakova, prenela je agencija AFP. Hobotnica veličine lopte za ragbi uspela je da se provuče kroz usku cev u Nacionalnom… »

Priznali: Ukrajinci treniraju decu za rat (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Deca na istoku Ukrajine "igraju" se pravim oružjem u školskom vojno-patriotskom klubu, čija uprava priznaje da decu priprema za rat. U klubu za vanškolske aktivnosti na istoku deca treniraju rukovanje oružjem i razne borbene veštine. Iako se… »

U Kini, ljudi su na iznajmljivanje: Ova aplikacija nalazi se na ivici zakona

Newsweek 13.04.2016
Kako je biznis sa aplikacijama u Kini zbog ogromnog broja korisnika neverovatno unosan, mnoge aplikacije predstavljaju pravu opasnost jer mogu dovesti do prostitucije, pa čak i silovanja. Nova kineska mobilna aplikacija "Kuai lai zu wo", u prevodu "Brzo… »

Iskustvom protiv smrti: Evo kako je izraelski pilot spustio avion sa jednim krilom (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Pilot se opasno približio smrti kada je njegov avion ostao bez krila. Srećom, uspeo je bezbedno da spusti letelicu na zemlju. Izraelski vojni piloz Zivi Nedivi umalo je izgubio život na trening letu. Nedivi, koji je pilotirao F-15, sudario se sa drugom… »

Kako izgleda kada kiša pogodi grad usred pustinje? (VIDEO)

Newsweek 13.04.2016
Rijad, grad usred pustinje sa 5,7 miliona stanovnika, poznat je po visokim temperaturama i veoma retkoj kiši. U saudijskoj prestonici Rijadu, čije su ulice poplavljene zbog neuobičajene i jake oluje, danas je došlo do haosa u saobraćaju, dok su… »

Palmira: Islamisti su otišli, ali su ostavili brojne "suvenire"

Newsweek 13.04.2016
Proćiće još mnogo vremena dok turistima ne bude omogućeno da vide ostatke ostataka drevnog antičkog grada. Prevelika je opasnost od mina. Potpuno me je obuzelo uzbuđenje. I strahopoštovanje. Stojim na početku civilizacije. Iskreno rečeno, sad me… »