Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 13.04.2016

EU zbrinula 36 izbeglica, raseljenih i povratničkih porodica u Šapcu

Nova ekonomija 13.04.2016
Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Majkl Davenport i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović uručili su danas izbegličkim, interno raseljenim i povratničkim porodicama ključeve od stanova u zgradi za socijalno stanovanje u… »

Guvernerka sa delegacijom na zasedanju MMF-a i SB u Vašingtonu

Nova ekonomija 13.04.2016
Guverner NBS Jorgovankom Tabaković i predstavnici Ministarstva finansija i NBS prisustvuju u Vašingtonu prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke. Delegacija Srbije koju predvodi guverner Jorgovanka Tabaković prisustvuje… »

EK dala načelnu saglasnost za prodaju 'Železare' kineskom 'Hestilu'

Nova ekonomija 13.04.2016
Evropska komisija dala je načelnu saglasnost za prodaju smederevske Železare kineskoj kompaniji Hestil. List navodi da je EK načelnu saglasnost dala u utorak, a zvanična potvrda ove odluke stići će u Beograd do petka. Ovim je preskočena poslednja… »

U Beogradu će biti izgrađen još jedan tržni centar kod Ade Ciganlije

Nova ekonomija 13.04.2016
U Beogradu će biti izgrađen još jedan tržni centar Ada Mall, na Čukarici, na približno 32.000 kvadratnih metara za izdavanje, piše Beobuild. Ada Mall će se nalaziti u Radničkoj ulici, u jednom od najprometnijih delova grada a biće projektovan i… »

Vojvodina daje bespovratno 101 milion dinara za voćnjake

Nova ekonomija 13.04.2016
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je 41 ugovor vredan 101 milion dinara bespovratnih sredstava sa vlasnicima 132 hektara voćnjaka koji su pod protivgradnim mrežama. Resorni sekretar Branislav Bogaroški rekao je da se radi o nastavku… »

'Metalac' poklanja zaposlenima akcije kao stimulativnu nagradu

Nova ekonomija 13.04.2016
Gornjomilanovački 'Metalac' najavio je da će sopstvene akcije koje je kompanije stekla jesenas biti raspoređene zaposlenima na ime stimulativnog nagrađivanja. To je i bilo navedeno u odluci prilikom sticanja ovih akcija. Metalac je prošlog oktobra… »

Sedam firmi se prijavilo na tender za izgradnju objekta u KCS

Nova ekonomija 13.04.2016
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se na tender za izgradnju novog objekta Kliničkog centra Srbije prijavilo sedam firmi i da će do kraja aprila biti izabrana najbolja ponuda. "Mi smo završili projekat, završili smo tender. Prijavilo se… »

Ugovor o prodaji 'Železare Smederevo' biće potpisan 18. aprila

Nova ekonomija 13.04.2016
Ugovor o prodaji Železare Smederevo kineskoj kompaniji Hestil biće potpisan 18. aprila, potvrđeno RTS-u u kabinetu premijera. Potpisivanju ugovora prisustvovaće premijer Aleksandar Vučić sa ministrima, čelnici Hestila, predstavnici diplomatskog… »

Studenti iz Singapura pobednici takmičenja u rešavanju poslovnih strudija u Beogradu

Nova ekonomija 13.04.2016
National University of Singapore pobednik je ovogodišnjeg takmičenja u rešavanju poslovnih studija slučaja Belgrade Business International Case Competition 2016. Drugo mesto zauzeo je tim sa Hong Kong University of Science and Technology, dok je… »

Skup preduzetnica 'Biznis čoše' održaće se u četvrtak u Pančevu

Nova ekonomija 13.04.2016
Skup preduzetnica pod nazivom Biznis ćoše održaće se u četvrtak 14. aprila u 18:30 časova u klubu Dvorište u Pančevu uz institucionalnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i medijsko… »